Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De week van de toegankelijkheid

publicatiedatum: vr 1 september 2017

Uitgaan voor iedereen? actieweek van 2 tot en met 7 oktober 2017 Bijna 20% van de mensen kan niet goed zelfstandig uitgaan. Dit omdat er in de horeca nog teveel drempels zijn: je komt niet naar binnen, de menukaart is niet leesbaar, de akoestiek laat het niet toe elkaar te verstaan of je kan er niet naar het toilet. Vaak zijn er simpele oplossingen mogelijk die een café, restaurant of evenementenbezoek voor iedereen aangenamer maken.

 

Bijna 20% van de mensen kan niet goed zelfstandig uitgaan. Dit omdat er in de horeca nog teveel drempels zijn: je komt niet naar binnen, de menukaart is niet leesbaar, de akoestiek laat het niet toe elkaar te verstaan of je kan er niet naar het toilet. Vaak zijn er simpele oplossingen mogelijk die een café, restaurant of evenementenbezoek voor iedereen aangenamer maken.

 

Organiseert u ook een activiteit? Dan willen we dat graag weten. Meld uw activiteit aan via deze link  Uw activiteit komt dan automatisch in de activiteitenkaart op de website.

 

Geen idee?
Wilt u meedoen aan de Week van de Toegankelijkheid, maar weet u niet goed wat u kunt doen? Kijk dan eens op de activiteitenkaart. Misschien brengt het u op een idee. Of misschien vindt u via de kaart een organisatie die al een activiteit organiseert en waarbij u zich kunt aansluiten. Zo kunt u misschien samen met een andere belangenbehartiger een succesvolle activiteit neerzetten.