Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

WVW - Jeugdmaskerade & Riddermiddag

publicatiedatum: ma 21 augustus 2017

Traditiegetrouw werd afgelopen zaterdagmiddag de binnenstad van Woerden overgenomen door een fantastische stoet met verklede kinderen, papa’s en mama’s. In dit geval ging het om prachtige prinsessen- en ridderoutfits. Om over hun mooie wagens nog maar te zwijgen. Wat is er door een groot aantal mensen onwijs hard gewerkt, wauw!

 

Jeugdmaskerade

Met de muziek voorop vertrok de bonte stoet van het veld. Gevolgd door het Koninklijk Trio en de herriekar met daarop de medewerkers en de opbouwploeg van de VakantieWeek. Wat werd het een feest in de stad! Er werd door iedereen volop mee gedanst, gezwaaid en gezongen.

 

Ridders

Toen iedereen weer terug op het veld was en de prijzen uitgereikt waren, was het tijd voor een waar ridderspektakel. Rode Roderick en Witte Wilhelm namen het in een heus gevecht tegen elkaar op.

Spannend! Uiteindelijk won Witte Wilhelm het gevecht en mochten de prinsessen (gekozen uit het publiek) allebei een ereronde te paard lopen met de ridders.

 

Helaas kwam toen het moment waarvan je wist dat het ging komen: de afsluiting van de 64e Woerdense VakantieWeek. De Jeugdkoningin en haar Hofdames sloten de week in stijl af met een prachtige speech.

 

bron website WVW   - Zie alle WVW foto's