Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nog 2 jaar O.K's open in Hofpoort

publicatiedatum: zo 13 augustus 2017

Laatste nieuws is dat operatie kamers open blijven in verband met tekort. Er blijven 4 operatiekamers open gedurende 2 jaar en dan kijkt men of ze alsnog gesloten worden. Nieuwegein heeft niet voldoende capaciteit zodat ze terug vallen op Woerden. Zo meld inwonersbelangen op haar facebookpagina.

 

Verder vragen ze zich af Hoe dit te rijmen valt met de redenen dat het Hofpoort moest sluiten is onbegrijpelijk. Er werden twee argumenten genoemd voor de sluiting:


1. Specialisten moesten een minimaal aantal operaties doen per jaar. Daarvoor moesten alle operaties naar Nieuwegein. Naar nu blijkt kan het nog wel over meerdere locaties.
2. Financiële redenen, er dreigde verlies. Uit de 2 laatste jaarrekeningen van het zelfstandige Hofpoort ziekenhuis blijkt dat er over 2014 en 2015 circa €1.500.000,- winst is gemaakt.

 

Op basis hiervan is er besloten dat de fusie door moest gaan. En het Hofpoort Ziekenhuis moest sluiten. Het genomen besluit door de directie van de beide ziekenhuizen, raad van commissarissen en de toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wordt hiermee op zijn minst discutabel.