Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fotografisch oog

publicatiedatum: do 20 juli 2017

Die groot bezocht de foto-expositie van Sebastiao Salgado (tot 17 september te zien)in Rotterdam en zag tussen de "meesterwerken" iets dat niemand voor hem zag. Waaruit maar weer blijkt dat goed fotograferen een kunst is maar goed exposeren misschien ook wel.

 

Gisteren weer wat opmerkelijks geconstateerd. Bij het bezoeken van de werkelijk bloedmooie fototentoonstelling GENESIS van de wereldberoemde fotograaf Sebastiao Salgado die na New York, Londen en Parijs nu in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is te zien viel mijn fotografisch oog op dat opname nr. 42 (Bull Kelps at Boulder Point, Beaver Island, Falklands 2009) qua presentatie niet klopt: De opname is op z’n kop ingelijst en opgehangen!

 

Opmerkelijk dat niemand dat is opgevallen, zeker na de opening op 14-06-2017 door de directeur van het fotomuseum en Sebastiao Salgado himself en de duizenden bezoekers daarna.

 

Verder is de grote vraag voor mij of, op deze rondreizende tentoonstelling over de hele wereld, de foto ook steeds op z’n kop heeft gehangen? Enfin, ik heb het doorgegeven aan het fotomuseum en mr. Salgado himself, ben benieuwd of het aangepast wordt en of ik nog wat hoor over mijn ontdekking.

 

In ieder geval raad ik echt “iedereen” aan naar deze geweldige fototentoonstelling te gaan, het is (weer) een MEESTERWERK van Salgado die z’n gelijke niet kent.

Geniet van de fotografie en wees, net als hij, vooral zuinig op de aarde! Nog t/m 17 september 2017: https://www.nederlandsfotomuseum.nl

 

bron faceboekpagina Dies Groot