Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Summerschool voor kinderen statushouders

publicatiedatum: di 18 juli 2017

26 kinderen van statushouders maken v.a. 18 juli nader kennis met Woerden. Via diverse activiteiten leren de kinderen meer over de omgeving en geschiedenis van Woerden, maar bovenal blijven ze actief bezig met de Nederlandse taal. Hierdoor kunnen ze na de zomervakantie weer gemakkelijker doorstarten op school.

 

Yolan Koster, wethouder gemeente Woerden: “Wat vind ik dit geweldig! De kinderen hebben zich met groot enthousiasme ingeschreven voor de Summerschool. Een mooi resultaat waarmee we ervoor kunnen zorgen dat het opgedane taalniveau van hen in stand blijft. Daarnaast leren de kinderen op een leuke speelse manier ook nog eens veel over de cultuur en geschiedenis van Woerden.” (bron Woerden TV)

Samenwerking
De Summerschool is een samenwerking tussen de gemeente Woerden, de Rembrandt van Rijnschool en Welzijn Woerden. Het uitgangspunt hierbij is dat de kinderen les (aktiviteiten) krijgen waardoor ze, ook in de vakantie, de tot nu toe opgedane taalvaardigheid behouden en uitbreiden zodat, na de vakantie, de start van het schooljaar in het regulier onderwijs makkelijker verloopt*.

Het programma van de Summerschool is daarnaast ook een leuk en leerzaam vakantieprogramma waarin o.a, de volgende onderdelen zitten.

Welzijn Woerden verzorgt kook- en beweegactiviteiten en leuke uitstapjes zoals een bezoekje aan het NME waar de kinderen een imker aan het werk zullen zien. Ook maken de kinderen kennis met het (Romeins) verleden van Woerden door een mini excursie naar het Romeinse schip in de parkeergarage en het stadsmuseum. Via opdrachten en spelvormen werken de kinderen aan een verslag dat ze aan het eind van de Summerschool aan hun ouders presenteren.

 

*Als kinderen van statushouders voor het eerst in Woerden naar school gaan, worden zij opgevangen in een specifieke taalklas op de Rembrandt van Rijnschool.

Niet Nederlandstalige kinderen tussen de 6 en 13 jaar krijgen hier een jaar tot maximaal 1,5 jaar les.

Op dit moment zitten er 19 Woerdense kinderen in de taalklas.