Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

HAP & Careijn

publicatiedatum: do 13 juli 2017

Het wegvallen van Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost houdt de Woerdense samenleving - en ook enigszins daarbuiten - flink bezig. In het laatste RPL - Ruiten Troef Politiek Café werd hierover stevig gedebatteerd en kwam ook aan de orde dat het, volgens Reem Bakker, niet goed gaat met Caeyn, een (video)verslag.

 

SEH en HAP
Vera Streng (raadslid CDA en oud-medewerker van het “Hofpoort”), Reem Bakker (raadslid VVD en zelfstandig fysiotherapeut), Theo Peters (raadslid Inwonersbelangen en initiatiefnemer van relevante protestacties tegen deze SEH & HAP ontwikkelingen) gaven o.l.v. Kees de Kruif als gespreksleider hun visie op deze situatie, samen met oud-directeur van het Hofpoort ziekenhuis Hans Hagen. Zonder iets aan de waardevolle bijdragen van de andere panelleden af te doen, was het laatstgenoemde die heel duidelijk de voorgeschiedenis van de huidige situatie schetste. (videoverslag)


Careyn

Woerden kan door een nieuwe medische ramp getroffen worden.
Aan het eind van deze interessante en informatieve discussie meldt Reem Bakker dat de situatie rond de Zorg in Woerden mogelijk nog een stukje ‘zorgelijker’ wordt vanwege de situatie bij Careyn; daaruit zou blijken dat laatstgenoemde instantie het (financiële) hoofd moeilijk boven water kan houden.

De vraag is hoe de Woerdense politiek hiermee om zal gaan. (video verslag)