Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuwe voorzitter Inloophuis

publicatiedatum: zo 16 juli 2017

Met ingang van deze week zal Adri van Montfoort zich inzetten als nieuwe voorzitter van het Inloophuis ‘Leven met kanker’. “Ik was niet speciaal op zoek maar wil wel iets voor Woerden betekenen. Het is heel mooi dat dit huis door de gemeenschap gedragen wordt en niet drijft op subsidies.”

 

Van Montfoort is eigenaar van het gelijknamige bureau voor jeugdzorg in Woerden dat hij 21 jaar geleden startte als jurist en pedagoog ineen. Hij adviseert, onderzoekt, ontwikkelt methodes en interventies gericht op jeugd, ontwikkelt opleidingen en trainingen voor professionals. “We ontwikkelen ook programma’s om te voorkomen dat jongeren uit huis geplaatst worden of juist om ze weer thuis te krijgen.” Zijn interesse is echter breder dan dat. Van Montfoort is een echte verbinder, bracht de PvdA en Groen Links in Woerden samen tot Progressief Woerden, was formateur bij twee colleges, en heeft een aantal bijbanen, waaronder die van plaatsvervangend rechter.

 

Twee jaar geleden stopte hij met een aantal bijbanen en kreeg zodoende weer ruimte voor een nieuwe uitdaging. “Ik was niet echt op zoek maar toen bestuurslid John van der Meer mij benaderde, hoefde ik niet lang na te denken. Ik wilde wel iets doen voor en in de Woerdense gemeente maar geen politiek.” Het Inloophuis ‘Leven met kanker’ sprak aan, niet alleen vanwege het mooie door de Woerdense gemeenschap gedragen huis, maar ook omdat hij in zijn nabije omgeving zelf ook te maken kreeg met de slopende ziekte kanker en weet wat dit voor impact heeft. “Mijn zus overleed in 2010 en werd slechts 56 jaar, mijn zwager overleed 3,5 jaar geleden. Hij was maar 53 jaar.”


Adri van Montfoort wil zich inzetten voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’, voor de gasten die er komen, voor iedereen die dit huis een warm hart toedraagt. “Ik heb wel een paar ideeën.”