Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gezocht conservator Stadsmuseum

publicatiedatum: di 11 juli 2017

Conservator Stephanie Rompa van het Stadsmuseum gaat in september met zwangerschapsverlof. We hopen op een wolk van een baby natuurlijk. Maar ondertussen gaat de expositieplanning gewoon door. Daarom is het Stadsmuseum Woerden op zoek naar een tijdelijk conservator/ tentoonstellingsmaker.

 

Klik op deze link voor de volledige vacaturetekst.

 

Conservator/ Tentoonstellingsmaker (tijdelijk)
Omvang: 24 uur per week 
Periode: ca. 1 september 2017 - ca. 15 januari 2018
Salaris: max. 2564,- o.b.v 24 uur (afhankelijk van leeftijd en ervaring)

Het Stadsmuseum Woerden is een klein maar veelzijdig en attractief museum, gevestigd in het monumentale 16e-eeuwse Stadhuis van de stad. Het Stadsmuseum biedt een culturele blik op heden, verleden en toekomst en exposeert spectaculaire Romeinse vondsten naast werk van gezaghebbende kunstenaars uit de stad en streek als Leo Gestel, Cornelis Vreedenburgh en Jan Kriege.

Jaarlijks organiseert het museum ca. 3 exposities en diverse culturele evenementen. Het bezoekersaantal ligt nu rond ca. 12.000 bezoekers per jaar en is stijgende.
De Stichting Stadsmuseum Woerden is een ANBI en omvat naast het bestuur, twee vaste medewerkers (1,6 fte) en 43 vrijwilligers (4,5 fte). De dagelijkse leiding is in handen van de operationeel manager. Het bestuur vervult de toezichthoudende taken en hanteert de Code Cultural Governance.


Eigenschappen
We zoeken een medewerker met ervaring als conservator/ tentoonstellingsmaker bij voorkeur met een opleiding tot (kunst)historicus. Een inhoudelijk goed onderlegde werknemer die (zonder ondersteunende diensten) een expositie kan ontwikkelen, van inhoudsvinding tot begroting, effectuering, inrichting en publiciteit. Een hands-onmentaliteit, pragmatisch, creatief en praktisch. Maar ook een teamplayer die het leuk vindt vrijwilligers te enthousiasmeren.
Sollicitatie
Stuur voor 21 juli 2017 uw cv met een korte motivatie naar Mevr. K. Timmers op k.timmers@stadsmuseumwoerden.nl.