Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De Watertoren

publicatiedatum: zo 16 juli 2017

Na maanden in de stijgers te hebben gestaan, is de watertoren bijna weer in het Woerdense aanzicht te vinden. De tijd is het Woerdense aannemersbedrijf bezig met het verwijderen van de steigers waarna de watertoren weer zal stralen in het Woerdense stadsbeeld.

 

In november werd de watertoren verkocht. En omdat er al 20 jaar niets meer aangedaan was moest het Rijksmonument worden verbouwd zodat de nieuwe eigenaar er in kan gaan wonen. Het Woerdense bedrijf De Heeren Bouwmeester heeft de verbouwing uitgevoerd en dat was nodig. De ramen en kozijnen moesten aangepakt worden want de toren was lek.


“De buitenkant van de toren had hoge prioriteit en daarom zijn we daarmee gestart. Inmiddels zijn we daarmee klaar en wordt de steiger afgebroken. Het opbouwen van de steiger duurde ongeveer drie weken, en het afbreken is meestal in de helft van die tijd klaar. Met ongeveer 1,5 week zal de steiger helemaal weg zijn”, aldus een medewerker van het aannemersbedrijf.


Momenteel is de invulling van de watertoren nog in ontwikkeling en is er nog niet bekend hoelang de verbouwing nog gaat duren.

bron RPLFM