Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Klassiek Ballet met BarreConcept

publicatiedatum: zo 16 juli 2017

Na de zomervakantie start er weer een cursus Klassiek Ballet met BarreConcept® voor volwassenen/beginnend. Tijdens de lessen worden de balletoefeningen, zoals plié, tendu, battement, sauté geïncorporeerd met pilates en yoga aspecten die er allemaal op zijn gebouwd om het lijf sterker en strakker te maken. Er wordt gewerkt aan de houding en het opbouwen van de conditie.

 

deaal voor volwassenen die toch nog graag willen beginnen met Klassiek Ballet of die vroeger aan Klassiek Ballet gedaan hebben en dit nu toch graag weer eens willen oppakken in een les die je veel techniek bijbrengt, maar ook hard laat werken!


Iedere les begint met een warming up, daarna ga je naar de barre (houten leuning aan de spiegelwand, waaraan je steun hebt). Na de barre wordt er nog wat tijd besteed aan oefeningen op de grond (denk aan buikspieren en oefeningen voor de benen en armen), als laatste worden alle spieren op een veilige en gezonde manier gerekt om het verlengen te behouden.


BarreConcept® is de nieuwste ballet workout die in een hoog tempo de wereld verovert en beoefend wordt door beroemdheden als Madonna, Denise Richards en Natalie Portman. Barre workout is een nieuwe manier van bewegen. Verschillende aspecten van ballet, Pilates, yoga en cardiotraining worden gecombineerd tot een uitdagende en lekkere workout op energieke muziek. De focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.


De lessen Klassiek Ballet en BarreConcept® worden gegeven door Emma Kern, een jonge, enthousiaste en zeer getalenteerde balletdocente die een internationale balletopleiding heeft gevolgd aan de Northern Ballet School in Manchester en aan het American Ballet Theatre in New York.


Naast aandacht voor een goede ballettechniek staat het plezier in het dansen centraal in haar lessen.
Korting bij danscursussen:
Bij alle danscursussen geldt een korting van 50% voor cursisten die ook een andere dans- of musicalcursus volgen bij Het Klooster!


Kijk voor een volledig overzicht van alle danscursussen en inschrijven op kloosterwoerden.nl.