Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Cursussen theater volwassenen

publicatiedatum: di 8 augustus 2017

Ervaren hoe het is, kennismaken met toneel en dan eventueel doorstromen naar een heuse theaterproductie. Het kan allemaal bij Het Klooster. Theaterdocent Jimmy Plooij: “Het is vooral leuk om samen toe te werken naar een productie in het theater en daarvoor hoef je niet ervaren te zijn.”

 

Het Klooster biedt verschillende toneelcursussen speciaal voor volwassenen. Zo is er de nieuwe cursus Improvisatietheater, een korte theatercursus van 6 lessen waar je zonder enige vorm van voorbereiding in kunt stappen.

 Je leert met behulp van verschillende improvisatievormen hoe je grappige, ontroerende en spannende scènes kunt spelen. Hoe je vaak tekst gebruikt, maar ook juist vanuit stilte unieke spelmomenten kunt laten ontstaan. Kortom, een theatrale en ontspannen ontdekkingstocht waarbij het plezier in jezelf presenteren voorop staat.


In de cursus Presenteren met theatertechnieken

leer je in vijf lessen met behulp van technieken die worden gebruikt in het theater op een andere manier kijken naar hoe jij je presenteert. Hoe kun je authentiek blijven en krachtig overkomen? Hoe ga je om met je stem en lichaamstaal? Theaterdocent Jimmy Plooij geeft je tips & trics om beter te kunnen presenteren. De cursus is interessant voor beginners, maar ook voor gevorderden.


In de Theaterproductie

wordt doelgericht toegewerkt naar een voorstelling. Het is een uitdaging om vanuit de repetities een volwaardige voorstelling te laten ontstaan. Ook dit jaar wordt dit weer een heuse theaterklassieker onder leiding van theaterdocent en regisseur Jimmy Plooij. Afhankelijk van de samenstelling en het niveau van de groep wordt gekozen voor een op de groep afgestemde tekst uit het toneelrepertoire.

In het verleden zijn stukken gespeeld van auteurs als Shakespeare, Ibsen, Tsjechov en Woody Allen. Maar ook moderne teksten uit het Nederlandse toneelrepertoire.


Kijk voor een volledig overzicht van alle toneelcursussen en inschrijven op kloosterwoerden.nl.