Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadspenning Oudewater voor steelgitarist Hans de Jong

publicatiedatum: za 17 juni 2017

De steelguitarist Hans de Jong (70) is onderscheiden met de stadspenning van zijn woonplaats Oudewater. Dat gebeurde tijdens een steelguitar feest in De Klepper. Door de inzet van De Jong, zo werd benadrukt bij de uitreiking, is Oudewater ‘het nationale en internationale podium voor Steelguitar Meetings’. De Jong heeft daar in de jaren tachtig de basis voor gelegd.

 

Op dit gebied wordt Oudewater vaak genoemd in een rijtje van steden waar ook dergelijke events plaatsvinden, zeggen zijn vrienden. ,,Niet voor niets is hij opgenomen in de European Steelguitar Hall of Fame.’’  De Jong, ook in Woerden geen onbekende, regelmatig speelde hij mee met (coutry)bands uit de hele omgeving.

 

Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap nuttig maken, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan over inzet in een langere periode en op een breed maatschappelijk terrein.

 

Muziekbiografie

Hans de Jong is de steelgitarist van countrygroep Windfall. Daarnaast maakt hij deel uit van Winchester, Colt 45, Dusty Boots, de band van Saskia & Serge en Jimmy Lawton. In 1987 brengt hij zijn eerste soloalbum uit. In de jaren '90 is hij actief in de Belgische groep The Black Hills Country Band. Daarnaast verzorgt hij sessiewerk voor o.a. Marco Borsato, Hans Dulfer, Hans Vermeulen, Hans van Eijk, Lee Towers, Jacques Kloes, Mieke Stemerdink, Loïs Lane, Metropole Orkest, Charlie McCoy, Jan Rot, Frédérique Spigt, Jan Rietman, Tineke Schoemaker, Monique Klemann, Grant & Forsyth, The Amazing Stroopwafels, Jody Singers en Gruppo Sportivo.