Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Geen manifestatie & Geen probleem

publicatiedatum: zo 18 juni 2017

Het is Inwonersbelangen niet gelukt om de voltallige gemeenteraad van Woerden te mobiliseren om mee te werken aan een manifestatie tegen sluiting van de huisartsenpost en spoedeisende hulp bij het Hofpoortziekenhuis. Jan-Hubert van Rensen van de partij bracht het voorstel voor gezamenlijk actie in de commissie Welzijn. Alleen STERK Woerden is volgens Van Rensen voor.

 

Ook de SP die niet in de gemeenteraad is vertegenwoordigd doet mee.

Inwonersbelangen kwam met het voorstel voor een manifestatie na vragen van inwoners van Linschoten om hulp daarbij. Van Rensen denkt voor de zomer duidelijkheid te hebben over waar de actie uit moet gaan bestaan.

intervieuw RPL

bron RPLFM

 

Geen Probleem

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt het geen probleem dat de huisartsenpost (HAP) in Woerden gaat verdwijnen. Dit blijkt uit antwoorden op Kamervragen van D66-kamerlid Pia Dijkstra. Schippers volgt het standpunt van Primair Huisartsenposten, het samenwerkingsorgaan van negen huisartsenposten in Midden Nederland. Die vindt dat met het aansluiten bij de HAP in Leidsche Rijn een hogere kwaliteit kan worden gegarandeerd ten opzichte van een aparte huisartsenpost in Woerden.

Vaak moeten patiƫnten vanwege de ernst van de aandoening worden doorgestuurd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH). Die is in Woerden niet aanweizg terwijl in Leidsdche Rijn de HAP naast de SEH is gevestigd, aldus de minister.

Wat betreft de sluiting van de SEH in Woerden hebben volgens Schippers de betrokken organisaties verschillende opties met de gemeente besproken, maar dit wordt door het gemeentebestuur ontkend.