Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Down To Earth in het Klooster.

publicatiedatum: wo 21 juni 2017

Op 29 juni om 20.00 uur wordt de film Down To Earth vertoond in het Klooster. Het initiatief is van Prograssief Woerden met na afloop een goede gesprek over duurzaamheid in Woerden. Het is de film zelf die het gesprek op gang helpt over onze omgang met de aarde en wat dit voor ons betekent, als inwoner van woerden en als bewoner van de aarde.

 

Waar gaat de film over?
In veel steden in Nederland is “down to earth” een wake up-call geweest voor jonge en oude inwoners (zo’n 120.000 mensen bezoekers), die het thema duurzaamheid stevig op de agenda heeft gezet.

Deze levensveranderende film laat je zien hoe een gezin alles opgeeft en weer leert om in contact te staan met zichzelf en de wereld om hen heen. Want wat voor wereld laten wij achter voor onze kinderen? Hoe nemen we weer zelf verantwoordelijkheid in plaats van te wachten op politieke leiders?

 

duurzaamheid
De film rekt je begrip van duurzaamheid stevig op en geeft je een nieuw perspectief op onze plek in de wereld. Er zijn zelfs mensen die na afloop hun baan opzegden om te werken aan wat ze écht willen! (lees hier meer over het effect voor mensen: http://www.downtoearthfilm.com/press-coverage/)

 

Waarom zet Prograssief Woerden deze film in?
Dit is een film die nauw aansluit bij de idealen van Duurzaamheid en Samen zorgen voor elkaar en voor de aarde. Een film die het gesprek op gang helpt over onze omgang met de aarde en wat dit voor ons betekent, als inwoner van woerden en bewoner van de aarde.

Na afloop van de film is er een begeleide dialoogsessie, want "this film is not to be consumed, it is to work with"

 

Aanmelden:downtoearthwoerden@gmail.com