Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

KUVO en de Kunstkring vieren 100 jaar De Stijl

publicatiedatum: za 10 juni 2017

De afgelopen twee weken stond kunstbeweging De Stijl centraal in schoolklassen van het basisonderwijs. In 2017 is het 100 jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondriaan to Dutch Design. 100 jaar De Stijl. KUVO en de Kunstkring Woerden vierden dit mee, door een inspirerende workshop voor 345 leerlingen van basisscholen uit Woerden en omgeving.

 

Het educatieve kunstproject bestaat uit een voorbereidende les, aan leerlingen van groep 7 en 8 van 14 basisscholen, die door de leerkracht werd gegeven en een workshop in de klas door twee of drie kunstenaars van de Kunstkring Woerden.

Met behulp van voorbereidend lesmateriaal van KUVO hebben leerlingen kennis gemaakt met kunstbeweging De Stijl: Wat is er bijzonder aan De Stijl, wie waren de belangrijkste kunstenaars in deze periode en welke materialen en technieken werden gebruikt?

 

Tijdens de workshop in de klas kwamen er twee of drie kunstenaars op bezoek: Na een korte, gezamenlijke introductie startten de leerlingen in groepen: Eén helft van de klas bouwde objecten met restmaterialen (3D), de andere helft schilderde abstracte schilderijen (2D). De resultaten zijn hierdoor verassend en zeer verschillend geworden!

 

 

Dit kunstproject is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSB Fonds Woerden en het Loket Culturele Zaken.