Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Idee voor Woerden

publicatiedatum: zo 11 juni 2017

Iedereen denkt mee over de toekomst van Woerden, dat is de inzet van de actie Idee voor Woerden. Bijna 20.000 flyers worden er verspreid bij de inwoners van de gemeente Woerden, daarnaast is er een speciale website www.ideevoorwoerden.nl waarop inwoners hun ideeën kunnen inleveren. Met de actie willen de initiatiefnemers de vele top-ideeën van inwoners verzamelen en daarmee aan de slag.

 

Op 17 juni is er ook een Ideeëncongres waar iedere inwoner voor is uitgenodigd, de ideeën worden dan besproken.


Alle inwoners mogen meedenken
Het doel van de actie Idee voor Woerden is dat iedere inwoner gaat meedenken over de toekomst van de gemeente. Initiatiefnemer Job van Meijeren: ‘Onze gemeente is veel te belangrijk om alleen aan politici over te laten, juist inwoners hebben vaak goede ideeën over de toekomst van het Groene Hart, de leefbaarheid in de wijk, of over wat beter kan in de zorg of het vrijwilligerswerk. Naar die ideeën van inwoners zijn we op zoek, we willen iedereen laten meedenken over de eigen leefomgeving en met die ideeën aan de slag.

Ieder huishouden van Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld krijgt dan ook een flyer. Die flyer is deze week (2 tot 10 juni) in te leveren bij één van de zeven supermarkten waar een Ideeënbus staat. Online inleveren is nog gemakkelijker, viawww.ideevoorwoerden.nl kan iemand zijn of haar idee inleveren. Iedereen mag zoveel ideeën inleveren als hij of zij wil. Met het ophalen van de ideeën is de actie niet klaar, op zaterdagmorgen 17 juni is er in het Kalsbeekcollege, locatie Bredius een speciaal congres waar de ideeën worden besproken. Maatschappelijke organisaties in de gemeente hebben een uitnodiging ontvangen en ook inwoners en ondernemers zijn welkom om mee te denken.

 

Aanmelden kan via de website ideevoorwoerden.nl.

De actie is een initiatief van CDA Woerden. Van Meijeren: ‘Als lokaal CDA werken we aan ons programma voor 2018 tot 2022, maar dat willen we niet op een zolderkamertje doen. Daarom betrekken we de inwoners erbij, maar ook organisaties en ondernemers. Zij weten het beste wat er leeft en nodig is in onze gemeente. De ideeën die we ophalen zijn echter niet van ons, maar van alle inwoners. Daarom zullen we alle ideeën bundelen in een rapport en dat ook openbaar maken, zodat ook andere partijen weten wat onder onze inwoners leeft’.