Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Krant van Woerden

publicatiedatum: vr 26 mei 2017

Daar lag die dan, de Krant van Woerden, het Tweede exemplaar! (voor ons het eerste want de vorige uitgave hebben we helemaal gemist,) Het moet maar meteen gezegd; "het is een zeer waardevolle aanvulling op de lokale mediamarkt!" In de loop der tijd verdwenen diverse media en wat overbleef werd steeds kariger "bemenst" (dus beknopter en minder) en/of had niet voldoende "onafhankelijkheid".

 

Verdwenen.

De kranten: Rijn en Gouwe (2005),  Utrechts Nieuwsblad (2005),

Woerdens Nieuwsblad (2012?), Groot Woerden (2011?)

de lokale periodieken van Harmelen, Kamerik en enkele (onafhankelijke) nieuwswebsite,s zoals Woerden.nl, Woerden dichtbij.nl, enz .

 

 

Wat is er nog? (aan lokale nieuwsverstrekkers)

papieren media

  • Woerdense Courant, (Huis aan huiskrant) redactioneel behoorlijk uitgekleed en met voortdurende "reorganisaties" veelvuldige redactiewijzigingen en veel ingezonden "persberichten".
  • AD, groene hart (abonnee krant) ook "inkrimpingen" en redactionele wijzigingen, kwalitatief heel redelijk "dagelijks nieuws" in de lokale bijlage maar helaas relatief weinig Woerdense lezers.

internet media

  • RPL website met regionaal nieuws en lokale tv.
  • Woerden TV
  • RTV utrecht
  • Diverse website met, meestal, specifieke invalshoek, (gemeentelijkbeleid, commercie, toerisme, welzijn enz,) met regelmatig nogal eenzijdige of selectieve berichtgeving op eigen terrein, (en vaak voor specifieke doelgroepen en zelden echt "onafhankelijk").

(U begrijpt wel dat wij, Cultuurlokaal, ons niet in dit rijtje scharen als, bijna, uitsluitend cultureel gericht medium)

 

Hulde & Hartelijk Welkom.

De "krant van Woerden" is, zoals gezegd, een waardevolle aanvulling op ons (nogal uitgeklede) medialandschap waarin (te) weinig (personele) ruimte zit voor onderzoek, achtergronden, duiding en vrije nieuwsgaring.

Het idee van inwonersbelangen en de uitwerking door de bijdragen van de medewerkenden is zeer lovenswaardig te noemen. Hopelijk lukt het om er een onafhankelijke en regelmatig verschijnende uitgave van te maken, (maandelijks, 2 wekelijks?)