Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Graskaasveiing en goede doelen

publicatiedatum: do 1 juni 2017

Opbrengst graskaasveiing op 3 juni 2017 naar drie goede doelen De opbrengst van de grote graskaas wordt verdeeld onder stichting World Servants en het Kaas Experience Centre dat op 20 mei in Woerden geopend wordt. De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden.

 
  • World Servants breidt project in Zambia uit

De christelijke stichting World servants bouwde in 2015 een basisschool voor 200 kinderen in het Zambiaanse dorpje Kavinka. Nu is het tijd voor uitbreiding, het bouwen van woningen voor leraren zal beter opgeleide leraren aantrekken, waardoor de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat. Deze zomer gaan de jongeren van World servants aan de slag om de woningen en latrines te bouwen. De jongeren betalen hun eigen reis en werven geld om dit project mogelijk te maken. Hopelijk kan de Graskaasdag hier een mooie bijdrage aan leveren. 

 

  • Professionele documentaire voor het gloednieuwe Kaas Experience Centre

Dat Woerden en kaas onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden zal eens te meer duidelijk worden in het Kaas Experience Centre. Het kaaspakhuis aan de Emmakade waar bezoekers ervaren wat het kaasmaken inhoudt en hoe Woerden zich al decennia lang als kaasstad manifesteert.
De initatiefnemers werven fondsen om een professionele documentaire te maken over Woerden als kaasstad. Met het deel van de opbrengst van de veiling van de grote graskaas kunnen zij ervoor zorgen dat dit een onafhankelijke objectieve documentaire wordt, waar belangen van grote partijen geen rol spelen.

 

  • Stadsmuseum Woerden exposeert kaas

De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan het mogelijk maken van de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden. Meer informatie over deze expositie leest u in het volgende artikel: Kaas in de kunst