Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gezocht Vrijwilliger voor het Carillon.

publicatiedatum: zo 28 mei 2017

Zit organiseren u in het bloed en heeft u affiniteit met muziek, dan is de functie Coördinator bespeling van het carillon Woerden misschien wat voor u! Indien u vier uur per week beschikbaar hebt en een klein team van enthousiastelingen wilt versterken o.a door de 45 jaarlijkse bespelingen en activiteiten te coördineren bent u meer dan welkom.

 

De bespelingen op het carillon in de Petrustoren op het Kerkplein in Woerden worden sinds 2013 georganiseerd door de Stichting Carillon Woerden. Een klein enthousiast team van  vrijwilligers heeft sinds dien veel bereikt. Het aantal bespelingen is uitgebreid  tot een gemiddelde van 45 handmatige bespelingen per jaar. Door een grote actie is in 2014 het druk bezochte Carillonfestijn georganiseerd en is het carillon in 2015 uitgebreid met de Es-klok. Het carillon wordt op projectbasis ook meer en meer bespeeld samen met andere uitvoerende artiesten. Een mooi voorbeeld daarvan was het project Carillon en DJ in 2016 met Martin Damen als DJ en de recente bijdrage aan Nachtcultuur 2017. Het carillon wordt daardoor steeds beter zichtbaar op het Kerkplein en spreekt daardoor een steeds groter publiek aan.


Henk Buter, voorzitter van de stichting, geeft aan dat al deze activiteiten worden georganiseerd  door een klein team van vrijwilligers. Wij zoeken uitbreiding van dat team. Iemand die de planning van de bespelingen wil doen. Een leuke creatieve klus om samen met de beiaardier de bespelingen te regelen en daarbij rekening te houden met alle andere activiteiten op het Kerkplein. Guus van Buchem, coördinator bespelingen, voegt nog toe dat er ook een vrijwilliger wordt gezocht die een aantal muzikaal inhoudelijke zaken voor zijn of haar rekening wil nemen. Daarnaast kunnen we iemand met verstand van beeld en geluid heel goed gebruiken en zoeken we iemand die een educatieve achtergrond heeft voor de contacten met scholen.


Het carillon is een representatief en sfeerbepalend element in de binnenstad van Woerden. Om het geluid van het carillon nu en in de toekomst op een creatieve manier over de stad te laten klinken zijn vrijwilligers nodig die dat ondersteunen. Henk Buter doet een oproep: kom ons helpen in een klein gezellig team. Kijk op onze website www.carillonwoerden.nl voor meer informatie. 

 

Wil je meer weten en contact met ons opnemen dan kan dat via info@carillonwoerden.nl of telefoon 0348 468855.