Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Inwonercloud

publicatiedatum: do 11 mei 2017

Woerden gaat zijn inwoners digitaal ondersteunen via de Inwonercloud. Hierin kan men de eigen gegevens beheren. Op de vernieuwde website van WoerdenWijzer.nl krijgen inwoners straks hun eigen digitale omgeving voor informatie, organisatie en ondersteuning bij de dienstverlening. Men kan de eigen gegevens inzien en deze aanpassen indien nodig. Op de website komt onder meer een sociale kaart waarmee inzicht wordt gegeven wat er allemaal beschikbaar is voor inwoners.

 

Inwoners kunnen er ook hun verhaal en ervaringen kwijt in relatie tot het sociaal domein. Ze krijgen een eigen omgeving genaamd ‘Mijn Wijzer’. In 'Mijn Wijzer' kunnen zij onder meer veilig communiceren met medewerkers van WoerdenWijzer en de status volgen van de behandeling van hun aanvraag.

 

Vernieuwde website

Op 1 juli is de 1e release van de website gepland. De website wordt daarna verder doorontwikkeld.

Op de huidige site inwonerscloud vonden we de onderstaande informatie

Iedere inwoner komt in zijn leven in aanraking met de dienstverlening van de gemeente en haar partners binnen het sociaal domein. Je treft er vele loketten, formulieren en verschillende hulpverleners. Professionals worden toegewezen aan de burger in tijden waarin begeleiding wenselijk of zelfs noodzakelijk is.

Met het nieuwe sociaal beleid gaan we niet meer uit van wat de burger niet kan, maar wat hij wel kan. Zelfregie en eigen kracht zijn de uitgangspunten. We ondersteunen de inwoners hier graag bij met alle technologische mogelijkheden.

En daarom is er de Inwonercloud. Iedere burger zijn eigen digitale omgeving, voor informatie, organisatie en ondersteuning bij de dienstverlening in het sociaal domein.