Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Declaratieregeling succesvol.

publicatiedatum: wo 22 februari 2017

Steeds meer kinderen maken gebruik van de declaratieregeling maatschappelijke participatie. Deze regeling vergoedt onder andere sport, dans of sportbenodigdheden. In 2016 waren er minstens 208 kinderen die hiervoor een bijdrage ontvingen. Wethouder Koster is daar blij mee: ‘Sport is belangrijk voor iedereen. Ook als je uit een gezin komt met een laag inkomen, moet je mee kunnen doen.

 

'De declaratieregeling maakt dat mogelijk. Ik vind het verdrietig dat zoveel kinderen in omstandigheden verkeren dat deze regeling nodig is. Maar ik ben blij dat ze de regeling weten te vinden en hoop dat er in 2017 nog veel sportende kinderen bij zullen komen’.

 

Deelname

In 2014 ontvingen 153 kinderen een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Dit geld werd besteed aan sport, dansen, ballet en scouting. Met ingang van 2015 vergoedt de declaratieregeling deze activiteiten. Het Sportoverleg vroeg zich af hoeveel kinderen nu via de declaratieregeling sportten. Uit onderzoek van Ferm Werk bleek een toename. In 2016 maakten minstens 208 kinderen gebruik van deze regeling. 140 kinderen gingen sporten, 18 kinderen namen balletles of andere danslessen en 50 kinderen kochten sportattributen zoals kleding of een fiets. ‘Sporten is gezond en zorgt voor sociale contacten. Daarom stimuleren we sport, spel en beweging en bieden we een breed aanbod aan sportvoorzieningen in de gemeente’, aldus wethouder Stolk.


Maakt u al gebruik van de declaratieregeling?
Iedereen uit een gezin met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum kan gebruikmaken van de regeling. Dit geldt voor elk gezinslid: zowel de volwassenen als de kinderen. Naast sportactiviteiten worden bijvoorbeeld ook muziekles, museumbezoek en dagjes uit vergoed. Tot en met 2016 werd de bijdrage lager naarmate het inkomen hoger werd. Maar met ingang van 2017 is de bijdrage voor welzijnsactiviteiten standaard € 200 per gezinslid. Naar verwachting hebben in Woerden zo’n 2000 huishoudens recht op de regeling. ‘Dus hopen we op veel nieuwe aanmeldingen’ zeggen de wethouders.


Meer informatie
Voor meer informatie over de regeling kunt u terecht op www.fermwerk.nl.

Als u zoekt op het trefwoord ‘folder’, vindt u de folder ‘Extra’s bij laag inkomen 2017’.

Wilt u zich aanmelden voor de regeling?

Neem dan contact op met Ferm Werk, 0348 497 000 of info@fermwerk.nl.