Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

O.P.A. komt al weer langs

publicatiedatum: ma 15 mei 2017

Honderden (zeer) oude trekkers komen bijen op Hemelvaartsdag (op 25 mei voor de 25e keer) op het terrein Gerverscop 22 in Harmelen. Vandaar vertrekken ze voor een rondtoer door het Groen Hart. We hebben de hele route van Opa voor u genoteerd, kunt u zien waar u moet gaan staan om de stoet langs te zien komen. Vooraf en na afloop kunt u deze "rijtuigen" bewonderen op het evenemententerrein.

 

Route beschrijving O.P.A. Toertocht

Het 25-jarig jubileum van de O.P.A. trekkerdag wordt traditioneel gestart met de jaarlijkse toertocht. De deelnemers vertrekken vanaf het O.P.A. trekkerdag evenementterrein 2017, Gerverscop 22, Harmelen in de richting van Kockengen.

Direct vanaf het evenementterrein draaien de tractoren rechts af Gerverscop in en rijden in de richting van Kockengen. Na een aantal kilometers vormt er een bocht in de weg naar links. Via de Rodendijk, zoals de naam luidt van deze weg, verloopt de route rechtdoor richting de Wagendijk. Na enkele kilometers langs de landerijen draaien de sturen naar rechts, de Schutterskade op. Deze Schutterskade wordt helemaal uitgereden. Aan het einde gaat de route vervolgens links af Portengen op tot aan de kruising met de N401. Daar wordt de rotonde rechtdoor overgestoken en vervolgt de toertocht haar weg rechtdoor door Portengen. Links en rechts zijn hier mooie oude boerderijen te zien. Na verloop van een aantal kilometers gaat de stoet links af over een smalle hoge brug de Portengse Zuwe op.  Tussen de weilanden door rijden de tractoren door een mooi stukje Nederland waar zo af en toe ook films worden opgenomen. De weg loopt een beetje schuin naar rechts omhoog en maakt daar een scherpe bocht langs het gemaal Dooiersluis. De weg gaat hier over in de Geerkade. Bij de kruising met de Ir. Enschedeweg (N212) gaat de route eerst naar links, over de grote brug heen, en vervolgens naar rechts de Lange Meentweg op (N463). De route vervolgt haar weg naar Woerdense Verlaat. Nog voor het dorp opdoemt, draaien de tractoren naar rechts. 

Het is tijd voor de pitstop.  Parkeren voor de trekkers en koffie/thee voor de bestuurders. We zijn welkom bij Familie Kool, Lange Meentweg, Woerdense Verlaat

Als de koffie en de thee op is, starten ze de tractoren weer om de weg verder te vervolgen. Nu eerst links af de Lange Meentweg op, in de richting van Kamerik. Aangekomen bij het buurtschap de Oudendam draaien zij hun sturen in de richting van Kamerik, rechts af de Van Teylingenweg op.  De toertocht vervolgt haar weg tamelijk op een rechte weg met landerijen, boerderijen en herenhuizen. Bij het buurtschap Kanis aangekomen, gaat de stoet links af het Oortjespad op. Na enkele kilometers, nadat men de kinderboerderij Oortjespad heeft gepasseerd, steken de trekkers rechtdoor de rotonde over. De route vervolgt haar weg door de polder en buurschap Teckop. Aan het einde van Teckop slaan ze rechts af de Wagendijk op. De weg wordt helemaal doorgereden tot aan de flauwe bocht waar de weg weer over gaat in de Rodendijk. Het biedt mooie vergezichten zonder veel bochtenwerk. Dan nog een bocht naar rechts. Dan duikt na een aantal kilometers het O.P.A. evenementterrein weer aan de linkerzijde van deze weg op. De trekkers kunnen worden geparkeerd en worden bewonderd door de vele geïnteresseerde bezoekers.