Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuwe Jeugdstadsdichter gezocht

publicatiedatum: wo 25 januari 2017

Word jij Woerdens tweede jeugdstadsdichter? In april 2016 werd Mathilde Kaptein door een jury met o.a,. Burg, Molkenboer, voor een jaar, verkozen tot eerste jeugdstadsdichter van Woerden. Nu zijn we op zoek naar een opvolger. Dat doen we vanaf nu!. Meld je, voor 6 maart aan. Tijdens Nachtcultuur 2017 op 1 april gaan de beste kandidaten de strijd aan met elkaar en kiezen we onze nieuwe jeugdstadsdichter.

 

Wat is een jeugd stadsdichter?

Als jeugdstadsdichter word je door de gemeente aangesteld voor de duur van 1 jaar.

In dat jaar schrijf je minimaal vier gedichten over Woerden, over bijvoorbeeld de jongeren in onze stad of over gebeurtenissen die jou en andere jeugd in Woerden bezighouden.

 

Ook vragen we, soms, je mee te helpen bij activiteiten rondom poëzie en taal van bijvoorbeeld de bibliotheek en KUVO of om, af en toe, een gedicht voor te dragen bij een evenement.

Ook moet je het niet vervelend vinden regelmatig in het nieuws te zijn.

 

Natuurlijk krijg je hierbij goede begeleiding en coaching van Burgemeester Molkenboer namens het college, dichter en muzikant Marco van der Bij, stadsdichter Nienke Gorter en Karel van den Bosch van

CultuurLokaal.

 

Inschrijven kan tot 6 maart 2017!

Ben jij creatief met taal, origineel, dicht je goed en vaak en wil jij komend jaar met jouw gedichten Woerden ontroeren, bewust maken, laten lachen, genieten en meer? “Schrijf je dan nu in!”

 

Wat moet je doen.

  1. Stuur een korte motivatie en je CV (curriculum vitae, of wie je bent en wat je doet) naar jeugdstadsdichter@nachtcultuur.nl.
  2. Stuur daarbij ook een foto van jezelf en 2 gedichten en mee:
  •    Een vrij gedicht (mag overal over gaan)
  •    Een gedicht over hoe jij “De stijl van Woerden” ziet (het thema van Nachtcultuur 2017) M.a.w. wat vind jij nou typisch iets dat bij Woerden hoort of waarbij je meteen aan Woerden moet denken.


Het jeugdstadsdichterschap:

 

 

 

 

 

 

"Officiële voorwaarden" (ja; aanstellen is een serieuze zaak)

  • Je woont in de gemeente Woerden of zit in Woerden op school en woont in de omgeving van de stad
  • Kinderen van bestuurs en raadsleden van de gemeente Woerden of van de organisatie/jury zijn uitgesloten van de benoeming tot jeugdstadsdichter
  • Je valt in de leeftijdscategorie voor het voortgezet onderwijs
  • Je gedichten kenmerken zich door een voor jouw leeftijd bovengemiddeld niveau, dat tot uitdrukking komt in originaliteit, taalgebruik of anderszins creativiteit
  • Je bent in staat en bereid om incidenteel voor te dragen uit eigen werk

Voor meer informatie, stuur je een bericht naar jeugdstadsdichter@nachtcultuur.nl

 

 

Ansicht met poezie van Mathilde Kaptein.

--------------
Jeugdstadsdichter Woerden is een initiatief van CultuurLokaal, ondersteund door de Gemeente Woerden, en de KUVO. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Kult Kompagnie (de organisatie achter Nachtcultuur waarin de verkiezing is opgenomen)

 

----------------

 

 

voor aanmelden op de site