Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Tekeningen KinderkunstPrijs

ma 13 juni 2022 t/m wo 31 augustus 2022

Alle genomineerde kinderkunstwerken zijn te bewonderen in het Stadsmuseum Woerden tot oktober 2022. Iedere woensdagmiddag is het Stadsmuseum gratis toegankelijk tussen 15 – 17 uur.

 

Op woensdag 8 juni reikte de burgemeester de Kinderkunst prijs Woerden 2022 uit, aan leerlingen van het basisonderwijs. In verschillende leeftijdsgroepen is er gewerkt aan een eigen beeldende opdracht, bij het thema ‘Woerden 650 jaar stadsrechten’.


Leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 van maar liefst 21 basisscholen gingen in het schooljaar 2021/2022 aan de slag met het maken van schilderijen. De inspiratie voor de schilderijen komt uit verhalen van Tosca Menten, die het boek ‘Koning Snert, Woerden voor vreemde eenden’ schreef. Over een missverkiezing voor koeien tijdens de Koeiemart en een wedstrijd voor het koken van de lekkerste erwtensoep met een mysterieus ingrediënt. Het initiatief rond de schilderijen is genomen door 3 kunstenaars: Marion Bastmeijer, Petra Beckers en Annemiek Visser, in samenwerking met stichting KUVO.


De jury nomineerde in totaal 30 leerlingen. Ze was vooral onder de indruk van de manier waarop het  de kinderen uit groep 3 en 4 gelukt was om erwtensoep te schilderen, zeker als je die niet lust. Op de schilderijen kun je goed zien wat erin zit en hoe blij de koks zijn die de prijs in de wacht slepen. Ook was de jury verbaasd over hoe uitstekend leerlingen uit groep 5 de koeien dansend, omkijkend en vaak bijzonder uitgedost voor de missverkiezing hebben geschilderd. De kleuren spatten van het papier!
De Kinderkunst prijzen zijn gewonnen door Jesper (1e), Tijn (2e) en Senna (3e) uit groep 3, Noor (1e), Ilja (2e) en Lucas (3e) uit groep 4 en Roemer en Jayan (beide 1e) en Nora en Tess (beide 2e) uit groep 5. De burgemeester benadrukte tijdens de uitreiking hoe bijzonder het is dat deze jonge leerlingen hun werk in een echt museum zien hangen. Ze mogen heel trots zijn, want dat is hem nog nooit gelukt!
De groepen 7 en 8 waagden zich aan het verbeelden van Woerden in verschillende tijdsperiodes, met ontwerpen voor de 3D printer of lasersnijder. Omdat deze leerlingen met hun hele klas aan een eindresultaat hebben gewerkt, zijn zij genomineerd voor een klassenprijs.


De prijzen voor het mooiste ontwerp van Woerden in 3D zijn gegaan naar de Wilhelminaschool groep 7A, Jan de Bakkerschool groep 7 en de Schakel groep 7. De prijzen voor het mooiste ontwerp met de lasersnijder zijn voor Willem Alexanderschool groep 8B, Jan de Bakkerschool groep 8 en de Wilhelminaschool groep 8.


De ontwerpen die gemaakt zijn door groep 7 en 8 zijn onderdeel van het Mobiele Maaklab van Stichting KUVO.


Locatie

Kuvo, Kunsteducatie Woerden
Stadsmuseum Kerkplein Woerden

Over Kuvo, Kunsteducatie Woerden

Meer informatie over Kuvo, Kunsteducatie Woerden vindt u in de cultuurmap: Kuvo, Kunsteducatie Woerden
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden
Contact: Carole le Roi | tel: 0348 424232 | e-mail: carole@kuvolokaal.nl