Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Expositie fotoproject “Strijd”

za 23 april 2022 t/m di 31 mei 2022

Fotoproject in Petruskerk

Voor het fotoproject “Strijd” voor het vak Beeldend Vormen werden leerlingen uit 5 havo in contact gebracht met veteranen, vluchtelingen of mensen die vaak uit eigen ervaring hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog of een ander conflict wilden vertellen. Het is indrukwekkend om te zien hoe deelnemers, soms zelfs voor de allereerste keer, met onze leerlingen willen delen wat ze hebben meegemaakt.

 

Het project is een samenwerking met de Stichting 4 en 5 mei Woerden en viert dit jaar zijn vijfde editie met een prachtig boekje en een expositie in de Petruskerk.

 

Boekje

Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, zagen we niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, maar zien we nu ook in Oekraïne. “Vrijheid is het waard om je voor in te zetten en het onvoorstelbare geweld dat honderdduizenden op de vlucht heeft gejaagd, laat zien wat er op het spel kan staan als je vrijheid nastreeft”, schrijft Jan van Es, voorzitter van Stichting 4 en 5 mei Woerden in het voorwoord.

 

Belangstellenden kunnen vanaf 23 april tot eind mei de expositie bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden in de Petruskerk.

 

Een papieren versie van het boekje is zowel bij de Petruskerk als bij de loge van het Kalsbeek College, locatie Schilderspark, op te halen.

De digitale versie van het boekje bekijk je via deze link


Locatie

Kalsbeekcollege
Petruskerk kerkplein 5, 3441 BG Woerden

Over Kalsbeekcollege

Meer informatie over Kalsbeekcollege vindt u in de cultuurmap: Kalsbeekcollege