Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

De Wintersalon (2)

vr 5 februari 2021 t/m vr 16 april 2021

Wintersalon ingericht in Antonius Woerden

De Wintersalon, die vanwege de lock down  zo ijlings moest worden afgebroken uit de Galerie van Slagmaat, is vanaf vrijdag 5 februari opnieuw ingericht in het Antoniusziekenhuis in Woerden. Een groot compliment voor onze commissie die het werk van al onze deelnemers heeft begeleid naar deze nieuwe ruim ingerichte tentoonstelling. Ook van de kant van het Antonius was men erg tevreden over de samenwerking met onze vereniging.

 

De deelnemers zijn: Diny van der Aalsvoort, Theo Aarsen, Lydia Baarda, Lottie de Bruijn, Henk Eijlers, Arnold van Elteren, Dorette Ghajar, Bianca Groenensteijn, Tineke Hoepman, Cees Hoogeveen, Jeannette Huizenga, Jannie Maakenschijn, Gerdien Meijnen, Willemijn Onrust, Fons van der Reep, Marcel de Roos, Marlouke San Giorgi, Marjolein Schouten, Aart Sliedrecht, Puck Sluijs, Annelies van der Sman, Nisett de Wit en het team Lottie de Bruijn & Jannie Maakenschijn


De Antonius-expositiecommissie spreekt van een prachtige compilatie van de diverse werken waar een positieve uitstraling van uit gaat en waar we als Kunstkring trots op mogen zijn. Het is een van de weinige exposities die in de wijde omgeving te bezoeken is.


In de vitrine is glaskunst te werk van kunstenaar Marry Buiks.

De expositie van de Kunstkring duurt tot 16 april. Door het Antoniusziekenhuis is aangeboden de vitrine vanaf 16 april voor drie maanden te gebruiken door de deelnemers van onze Wintersalon met ruimtelijk werk.

 

Marry Buiks

Kijken naar vormen, werken met verschillende materialen en het creëren van allerlei objecten, dat doet kunstenaar Marry Buiks al een groot deel van zijn leven. In de psychiatrie als creatief therapeut, en als autodidact heeft hij vele objecten gemaakt.Ruim 10 jaar geleden kwam Buiks in aanraking met glaskunst en hij was direct verkocht. “De kleuren, het breekbare, het licht: geweldig”. Als kunstenaar is Marry Buiks scheppend bezig, hij maakt iets wat er niet is. Door verschillende materialen, soorten en kleuren glas te combineren creëert hij een kunstwerk. Vervolgens laat het licht het kunstobject leven. Lichtinval zorgt ervoor dat een object er steeds anders uit ziet.Meer informatie over het werk van Marry Buiks? Kijk op: marryzglaz.com.

 

De Kunstkring Woerden

Kunstenaars werken altijd door en laten graag hun werk zien, zo ook in coronatijd. Maar liefst 22 kunstenaars van de Kunstkring Woerden exposeren vol trots hun ‘Wintersalon’ in het St. Antonius Woerden. Hun werk was in december vorig jaar al even te zien in de expositieruimte van Galerie Van Slagmaat totdat zij vanwege de lockdown sloten. De Kunstkring Woerden ontstond in 1969 als samenwerking tussen enkele Woerdense kunstenaars die zich toelegden op portret- en modeltekenen. In de afgelopen vijftig jaar groeide dit uit tot een vereniging met bijna 80 leden. Er is een gezamenlijk atelier waar dagelijks kan worden getekend, geschilderd, geëtst, geboetseerd. Kunstkring Woerden is geen vreemde voor het St. Antonius: dit is de tweede keer dat we hen verwelkomen op locatie Woerden


Locatie

Kunstkring Woerden
Handelsweg 10A, 3471 DZ Kamerik

Over Kunstkring Woerden

Meer informatie over Kunstkring Woerden vindt u in de cultuurmap: Kunstkring Woerden
Bezoekadres: Handelsweg 10A, 3471 DZ Kamerik
Contact: Theo Aarsen | tel: 0348 417001 | e-mail: info@kunstkringwoerden.nl