Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Elise Eekhout | Letters zijn verwondering

vr 27 november 2009 t/m vr 29 januari 2010

Onder de titel ‘Letters zijn verwondering’ is van 27 november 2009 tot
29 januari 2010 een tentoonstelling ingericht met schilderijen van Elise Eekhout in de Kunstuitleen Woerden
 
De ene keer spatten de kleuren en de energie van het doek, de andere keer suggereert ingetogenheid en stilte een diepere filosofische betekenis. Elise Eekhout wil haar eigen visie niet opleggen aan de kijker, maar de kijker inspireren om zelf na te denken en zijn eigen beeld te vormen. Op deze manier wordt de beschouwer onderdeel van het kunstwerk; hij kent immers zelf een betekenis toe aan hetgeen hij ziet.
 
Elise Eekhout werkt onder de naam 2 MAAL EE, wat staat voor haar initialen. Een rode draad in het werk van Eekhout is haar passie voor letters. Eekhout: ‘Dankzij een paar kleine tekentjes die wij letters noemen, kunnen we een heel scala aan feiten, gevoelens, emoties en gedachten meebeleven. Als je erbij stilstaat is het een heel fascinerend gegeven: tekst is niets anders dan een reeks tekentjes op een rij, waar we betekenissen aan toegekend hebben. Wij vinden dit zo gewoon, dat we er niet over nadenken. Voor mij zijn letters en teksten een bron van inspiratie en verwondering; sommige mensen kunnen met woorden prachtige beelden oproepen. Ik helaas niet. Gevoelens en emoties in woorden vatten is voor mij onmogelijk. Daarom vat ik ze in beelden.
 
De inspiratie voor een kunstwerk bestaat voor Eekhout uit een combinatie van een emotie, een gebeurtenis en een tekst. Met die dingen in het achterhoofd ontvouwt zich onder haar handen een beeld dat ze bijschaaft en duidelijker maakt. De kunstwerken zijn erg persoonlijk, omdat ze zichzelf blootgeeft in haar kunst.
 
Op de vraag wat een kunstwerk voorstelt, krijg je de wedervraag wat jij zelf denkt dat het is. Hierdoor ga je als kijker nadenken over wat je ziet, je creativiteit wordt geprikkeld en je bedenkt een verhaal bij het kunstwerk. Soms ligt dat verhaal heel dicht bij Eekhouts eigen verhaal, soms ook niet. Dat vindt ze mooi. Op die manier is het kunstwerk niet meer alleen van haar, maar ook van jou als kijker. Je maakt het jezelf eigen. Daardoor krijgt het kunstwerk een meerwaarde.
 
openingstijden
 
Maandag 18.30-20.30
Dinsdag 14.00-17.00
Woensdag 10.00-12.00 13.00-17.00 18.30-20.30
Donderdag 14.00-17.00
Vrijdag 14.00-17.00 18.30-20.30
Zaterdag 10.00-13.00

Locatie

Kunstuitleen & Exposities Woerden
Meulmansweg 27, 3441 AT Woerden


Website: Elise Eekhout | Letters zijn verwondering


Over Kunstuitleen & Exposities Woerden

Meer informatie over Kunstuitleen & Exposities Woerden vindt u in de cultuurmap: Kunstuitleen & Exposities Woerden
Bezoekadres: Meulmansweg 27, 3441 AT Woerden
Contact: Lenora Crom | tel: 0348-418354 | e-mail: kunstuitleenwoerden@regiobibliotheekhetgroenehart.nl