Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘De paarden van Inge Sips’

ma 14 september 2020 t/m zo 28 februari 2021

Expositie Kooijman Interieurs
‘Wat maakt 'het paard' in mij los? Wanneer denk ik 'wow'?’, zegt Inge Sips. Dat is als ze vanuit een auto- of treinraam paarden ziet galopperen, in een film aanstormende paarden in een Middeleeuwse veldslag voorbij ziet gaan en werken bekijkt van kunstenaars die door de eeuwen heen het paard op hun eigen wijze verbeelden.


Voor deze tweevoudige winnares van de RijnKUNSTprijs van KUNSTaandenRIJN is ook spannende muziek is een inspiratiebron. “Het Erlkönig lied van Schubert, 15e eeuwse estampies (middeleeuws populaire dansmuziek) en hedendaagse Dance. Mijn verbeelding slaat op hol, er springt een vonk over. Hier moet ik iets mee in mijn werk. Dit wil ik overbrengen op doek, papier, uitwerken in 3-D. Het paard, springend, schreeuwend, bijtend, dreigend, maar ook met ingehouden kracht, samengebalde spieren, machtig. Zo moet het overkomen in mijn werk.”


Inge volgde de Academie voor Beeldende Kunst (Monumentale Vormgeving), Maastricht en studeerde Culturele Wetenschappen.


Een groot deel van haar werk is te zien bij Kooijman & Gladzo interieur en parket .


Titel: Erlkönig
De ballade vertelt het trieste verhaal van een vader die ’s nachts te paard naar huis rijdt met in zijn armen zijn doodzieke. De jongen ziet in zijn koortsdromen de elfenkoning, een symbool van de dood, die hem probeert mee te lokken naar de ‘andere zijde’. Uiteindelijk sterft het kind.

 

 

 

 

 

 


Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.

 


Locatie

KUNSTaandenRIJN
Kooijman & Gladzo interieur en parket Touwslagersweg 14 Woerden.

Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com