Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘Rond’ met 7 kunstenaars

wo 1 juli 2020 t/m do 27 augustus 2020

KUNSTaandenRIJN organiseert een expositie met zeven kunstenaars in De Blauwe Meije in Zegveld in de maanden juli en augustus 2020. De kunstenaars hebben in de KUNSTKajuit (in oude HBS in Woerden) gewerkt aan het thema ‘Rond’. De schrijver onder hen, Cornelis van Halm, maakte als extra inspiratie het volgende gedicht:

Rond
Teken een cirkel om je heen
Met je vinger op de grond
Als je eens in stilte zit
Ook een aarzelende boog
Ontmoet uiteindelijk zichzelf
En omarmt een eigen ruimte
Zo brengt het rond
Je altijd weer thuis.

 

Alle geëxposeerde kunst past in een fietstas! Immers veel mensen maken graag een fietstocht langs de Meije en pauzeren even bij de Buitenplaats De Blauwe Meije (Meije 300). De werkstukken lopen uiteen van schilderijen, gedecoreerde kokers, boeken, houtwerk, droge naald etsen, tot taferelen in het riet. Voor ieder wat wils. De kunstenaars zijn: Astrid Baars, Annemiek Visser, Cornelis van Halm, Elly Waterman, Hilma Jansema, José Nouwen en Paula van Cadsand.

 

foto: aquarellen van José Nouwen, mozaïek van Paula van Cadsand en ronde schilderijen van Hilma Jansema

Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.

Kijk op www.kunstaandenrijn.nl en Facebook.


Locatie

KUNSTaandenRIJN
buitenplaats Blauwe Mije Meije 300 Zegveld

Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com