Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Annemiek Visser - Vrouwen & Dieren

ma 4 november 2019 t/m di 31 december 2019

Hoofdrol

In de maanden november en december 2019 zijn in De Blauwe Meije te Zegveld schilderijen van Annemiek Visser uit Woerden te zien. Een veelzijdige en kleurrijke uitwerking van het thema: ‘Vrouwen en dieren’. De vrouwen -vaak met een masker- en de dieren op magisch surrealistische manier verbeeld.

“Met dit thema kun je veel kanten op”, zo zegt  Annemiek Visser. “En dat is fijn, want dat betekent dat er telkens weer iets nieuws kan ontstaan. Zo kan ik mijn creativiteit goed kwijt en wordt het niet saai!’


Open op zaterdag en zondag van 10.00-18.00u.

Tijdens de kunstweek is op 17 november is Annemiek aanwezig in De Blauwe Meije

 

Hoofdrol voor vrouwen en dieren in expositie.

Annemiek schildert bij voorkeur met acrylverf en gebruikt zo nu en dan allerlei materialen in het werkstuk. Zowel in de onderwerpen als in materialen, kleuren en vormen, onderzoekt ze graag veel facetten van het schilderen. Vaak zit er in haar schilderijen een kwinkslag of een verhaal. Het is natuurlijk aan de kijker om dat in te vullen, hoewel ze het verhaal ook graag zelf komt vertellen. Het ontstaan van het thema ‘Vrouwen en dieren’ kent ook een verhaal: tijdens haar lidmaatschap van De Schilderclub Woerden was de opdracht om een aantal weken aan de slag te gaan met het schilderen van dieren. Beslist geen geliefd onderwerp van haar. Om toch mee te doen met het onderwerp, maar ook tegemoet te komen aan haar eigen voorkeuren (het schilderen van vrouw- en gemaskerde figuren), is ze een combinatie gaan maken tussen vrouwen en dieren.

 

Annemiek nam al op jonge leeftijd de penselen ter hand en schildert bijna 35 jaar zeer actief naast haar baan in de welzijnssector. Ze volgde schilderlessen bij de bekende Woerdense kunstenaar Henk Schippers. Later waren onder meer Jan Vermaat en Peter Kempeneers bij De Schilderclub Woerden haar begeleiders.

 

NADERE INFORMATIE
Annemiek Visser      Email: schildermee@yahoo.com     Tel: 06-20387909


Locatie

Blauwe Meije Buitenplaats
buitenplaats Blauwe Mije Meije 300 Zegveld

Over Blauwe Meije Buitenplaats

Meer informatie over Blauwe Meije Buitenplaats vindt u in de cultuurmap: Blauwe Meije Buitenplaats
Bezoekadres: Meije 300, 3474 MD Zegveld
Contact: Juerd van der Burgt | tel: 0172-685438 / 06-20825662 | e-mail: info@freeheart.nl