Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Tom van der Ouderaa - Portretten

wo 1 mei 2019 t/m za 1 juni 2019

In de galerie exposeert Tom van der Ouderaa (1944 Udenhout) met een ontroerende serie portretten van zijn moeder onder de titel De schoonheid van het vergankelijke.

 

De serie is een reis door een tijdperk van acht jaar. Een periode waarin een oude en kwetsbare maar ook krachtige en lieve moeder veranderde in een stokoude, verwarde, onzekere en boze moeder.

 

Tom werkte bijna een jaar in afzondering aan 40 portretten (houtskool op aquarelpapier, 76 x 56 cm) waarvan een selectie van 25 te zien is in de galerie. Het was een emotionele rollercoaster. Hij tekende haar zoals zij zich voelde: vrolijk, scherp, omfloerst, zacht, boos.

 

In 2015 exposeerde Tom in de galerie met landschappelijke houtskooltekeningen van ruim 3 meter breed. Ook daarin legde hij de verstilde schoonheid van het kwetsbare vast. Ik schreef toen: ‘De uitvoering in zwart-wit prikkelt het brein van de toeschouwer, het doet een beroep op herinneringen en verbeelding.’ Dat is in meerdere opzichten ook nu van toepassing.

 

Zaterdag 18 mei 2019 om 15.30 uur is Tom in de galerie om te vertellen over het ontstaan van deze bijzondere serie. Je bent hierbij van harte welkom.

We heffen die middag het glas op hem als kunstenaar en postuum op zijn moeder!


Locatie

Galerie Van Slagmaat
Galerie Van Slagmaat Leidsestraatweg 36 Woerden

Over Galerie Van Slagmaat

Meer informatie over Galerie Van Slagmaat vindt u in de cultuurmap: Galerie Van Slagmaat
Bezoekadres: Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Contact: Mariëtte van Slagmaat | tel: 06-48729544 | e-mail: mariette@galerievanslagmaat.nl