Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Thecla Renders - OP HET EERSTE OOG

zo 24 maart 2019 t/m zo 14 april 2019

Kunstenaar/ kunsthistorica Thecla Renders is een meester in het schilderen van de bloem, we kunnen niet anders zeggen. Ja, er zullen ook portretten zijn, geschilderd en getekend, maar Thecla's meest kenmerkende werk zijn schilderijen van bloemen in een feest van kleur en levenslust.

 

Kijk alvast op www.galeries.nl onder haar naam of op www.theclarenders.nl en wordt alvast vrolijk!

De opening van haar expositie 'OP HET EERSTE OOG' bij de Wilde Weg vindt plaats op 24 maart met live muziek van Gerrit Kool en een goed glas. Deze expo is daarna te bezoeken op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag én op verzoek na een telefoontje (0348.754162) tot 14 april.

 

Thecla Renders  (1956) 

Geboren in Erp. Woont en werkt in Den Bosch. Ze studeerde aan de Rotterdamse Kunstacademie en voltooide de studie kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leiden in 1983.

Thecla Renders is enorm geboeid door kleur, dit is haar grootste inspiratiebron. Zij schildert figuratief en hanteert als motieven alledaagse voorwerpen om zich heen, bloemen en mensen. De eenvoudige en sobere vormen worden op een expressieve en decoratieve manier uitgewerkt waarbij zij veel gebruik maakt van patronen in voor en achtergrond en ook vaak de lijst bij haar werk betrekt.

Thecla’s behoefte om de schaduwkant van het leven te compenseren resulteert in haar vaak feestelijke en vrolijke schilderijen. Haar heftige kleurgebruik is zowel bespiegelend als confronterend. Elk schilderij is voor haar een zoektocht naar een kleurentaal die past bij de gekozen vorm.

Thecla Renders is sinds 1985 werkzaam als kunstenaar en exposeert regelmatig in binnen en buitenland.


  
 


Locatie

De Wilde Weg Theater/ Expositie
De Wilde Weg Dorpstraat 33 in Linschoten

Over De Wilde Weg Theater/ Expositie

Meer informatie over De Wilde Weg Theater/ Expositie vindt u in de cultuurmap: De Wilde Weg Theater/ Expositie
Bezoekadres: Dorpsstraat 33, 3461 CP Linschoten
Contact: Pauline Mol | tel: 0348.754162 | e-mail: paulinemol@hotmail.com