Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Icoonsoorten van provincie Utrecht.

do 22 november 2018 t/m wo 9 januari 2019

Foto-expositie NME-Centrum InBredius


De provincie heeft onderzocht welke beschermde en bedreigde dier- en plantensoorten van belang zijn voor Utrecht. Dit is een lijst van ruim 500 aandachtsoorten. Daaruit zijn 41 icoonsoorten benoemd; planten en dieren waar provincie Utrecht een bijzondere verantwoordelijkheid voor heeft. De provincie zorgt, samen met andere partijen, voor die natuur. In InBredius hangen foto’s van 23 van deze icoonsoorten. De provincie maakte ook een kwartet van de icoonsoorten dat ter plekke en ook thuis gespeeld kan worden.
Woerdense icoonsoort

 

Stemmen
Ook Woerden en landgoed Bredius heeft natuurlijk zijn icoonsoorten. Tijdens de tentoonstelling kunt u stemmen op wat u de icoonsoort van Woerden vindt. Op 9 januari maken we dé Woerdense icoonsoort bekend. Uit alle stemmers trekken we een winnaar, die een mooie foto van de Woerdense icoonsoort ontvangt.

Wanneer: tot 9 januari 2019 op woensdag- en zondagmiddag van 13-16 uur
Waar: NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 Woerden (toegang is gratis)

 

 

De getoonde soorten maken onderdeel uit van de 41 zogeheten icoonsoorten waar de provincie een bijzondere verantwoordelijkheid voor heeft.

Enerzijds omdat deze soorten voornamelijk in deze provincie voorkomen, anderzijds omdat ze specifiek in de Utrechtse provincie bedreigd worden. De foto-expositie geeft deze bijzondere soorten ‘een gezicht’. De foto’s tonen veelal wonderlijke details die doorgaans niet met het blote ogen te zien zijn.


Locatie

NME Natuur Centrum InBredius
NME-Centrum InBredius Kievitstraat 42 Woerden.

Over NME Natuur Centrum InBredius

Meer informatie over NME Natuur Centrum InBredius vindt u in de cultuurmap: NME Natuur Centrum InBredius
Bezoekadres: Kievitstraat 42, 34443 BG Woerden
Contact: Diversen | tel: 0348-425585 & 460313 | e-mail: nmewoerden@odru.nl