Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Lydia Baarda

ma 15 oktober 2018 t/m vr 1 maart 2019

Expositie Lydia Baarda bij Gladzo Kooijman Interieurs
Van oktober 2018 t/m maart 2019 zijn schilderijen te zien van de Woerdense kunstenares Lydia Baarda(Gouda 1949) bij Kooijman Gladzo aan de Touwslagersweg.

 

Inmiddels is dit de derde expositie die KUNSTaandenRIJN organiseert in samenwerking met deze Woerdense ondernemer. John Kooijman:  ‘Wij vinden het erg mooi om te zien hoe elke kunstenaar zeer persoonlijk werk maakt. Voor ons is het een uitdaging telkens opnieuw de schilderijen te combineren met de stijlkamers in onze winkel’.

 

Lydia Baarda was al jong aan het tekenen en dat maakte dat ze terecht kwam op de opleiding aan de kunstnijverheidsschool in Rotterdam. Daarna volgden vele cursussen bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in Rotterdam en schilderclubs.    
Haar inspiratie vindt zij in de natuur. Ze werkt in verschillende technieken:  olieverf, gemengde techniek, aquarel en tekenen. Een periode heeft ze  vooral paarden geschilderd, maar ze keert telkens terug naar het onderwerp waar haar passie en meesterschap ligt, namelijk water. Ze probeert door te dringen tot het wezenlijke van het onderwerp door lang en intensief te kijken naar het water, de bewegingen ervan, kleuren, het lijnenspel en de lichtval.
In 2011  won ze de eerste prijs in een regionale selectie van Talens Palet,          en in 2012 een prijs bij de tentoonstelling in de Kunsthal te Rotterdam, in het kader van de wedstrijd “Zoet en Zout “ 
Momenteel is zij lid van de Kunstkring Woerden en van schildergroep Magenta.


Locatie

KUNSTaandenRIJN
Gladzo intrieurs Touwslagersweg 14 in Woerden

Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com