Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

‘De reis van de Drakenkeizer’.

vr 15 juni 2018 t/m za 18 augustus 2018

Galerie Van Slagmaat presenteert van 15 juni tot en met 18 augustus 2018 ‘De reis van de Drakenkeizer’.
In deze overzichtsexpositie zijn keramiek, schilderijen en tekeningen van ‘Cirque de Pepin’ te zien, het alias van Pepijn van den Nieuwendijk (1970 Waddinxveen; KABK Den Haag).

 

Pepijn groeide op in Woerden en hield zich kind al bezig met archeologie. Als puber verzamelde hij tijdens opgravingen in het centrum van deze historische vestingstad veel scherven van keramiek. Aangemoedigd door zijn tekendocent op de middelbare school, koos Pepijn echter voor de kunstacademie in plaats van archeologie.

 

Als beeldend kunstenaar baseert Pepijn veel van zijn werk op geschiedenis en oude verhalen – wat in de man zit krijg je er niet uit. Ook is zijn liefde voor sprookjes en mythologie duidelijk terug te zien.
Toen Pepijn tijdens zijn studie de kans kreeg om te werken met keramiek, liet hij zich inspireren door de oude schervenverzameling. Tijdens uitwisselingsreizen naar de porseleinstad Jingdezhen in China kwam hij in aanraking met het eeuwenoude blauw-witte Chinese porselein. Dit werd een nieuwe boeiende inspiratiebron voor keramiekbeelden en tekeningen.

 

(foto) De expositie is zaterdag 16 juni 2018 officieel geopend wethouder van Cultuur in Woerden, de heer George Becht (L) Pepijn (R)

 

Pepijn beperkt zich wat kleur betreft overigens niet tot wit en blauw, met name zijn schilderijen zijn kleurrijk. Je herkent zijn wonderlijke figuren in één oogopslag.
Misschien ken je zelfs de vier vrolijk gekleurde wandreliëfs ‘Droom van de Toekomst’ die hij maakte in opdracht van de gemeente Woerden voor Waterrijk.

 


 


Locatie

Galerie Van Slagmaat
Galerie Van Slagmaat Leidsestraatweg 36 Woerden

Over Galerie Van Slagmaat

Meer informatie over Galerie Van Slagmaat vindt u in de cultuurmap: Galerie Van Slagmaat
Bezoekadres: Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Contact: Mariëtte van Slagmaat | tel: 06-48729544 | e-mail: mariette@galerievanslagmaat.nl