Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Donna Corbani (USA)

za 27 januari 2018 t/m za 3 maart 2018

Donna Corbani (USA) in Galerie van Slagmaat


Donna Corbani (Santa Barbara, USA 1972; Sarah Lawrence College New York, USA) was de allereerste exposant van de galerie, in 2007.

 

Haar werk is nog steeds kleurrijk en ook zijn de hoofdpersonen onveranderd gestileerde mensfiguren met een spiraal gezicht. Donna schildert ze met krachtige lijnen, uit de losse hand. Alleen nóg beter dan toen! Haar schilderijen zijn vrij minimalistisch, een tikje romantisch en geïnspireerd op Pop Art. Dat is zichtbaar in haar werk als ultieme mix, die maakt dat ze een hele eigen sierlijke stijl heeft. Ook de elegante sculpturen passen naadloos in haar oeuvre. In deze expositie is een forse aluminium sculptuur te zien, maar ze maakt ook bronzen.

 

Was het werk van Donna vroeger meestal vrolijk en ongecompliceerd, nu heeft het meer diepgang en ze kiest vaker onderwerpen die haar emotioneel raken. Volle kleuren maakten plaats voor kleurverloop en soms dook er pastel op. Haar laatste schilderijen zette ze abstract op in felle kleuren, waarna ‘in the flow’ mensfiguren werden toegevoegd.

 

In 10 jaar tijd is veel veranderd in de wereld en met name de laatste tijd komen de US vaak negatief in het nieuws. Dat roert Donna zelfs aan de andere kant van de oceaan.

 

Het schilderij ‘Defence’ maakte ze als protest: Omarm de verschillen want dat maakt het leven juist zo kleurrijk!

 

foto pr:  “Defence” olieverf op linnen - Donna Corbani - 2017


In 2015 (solo) en 2017 (Kunstcollectief ZAND) exposeerde Donna succesvol in de Expositieruimte van de galerie. In Nederland heeft zij o.a. een vaste plek in het Gemeentemuseum Den Haag.

 

 

Galerie Van Slagmaat is gevestigd aan Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden en geopend op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur én op afspraak via tel 06 487 29 544. Kijk voor meer informatie op www.galerievanslagmaat.nl


 


Locatie

Galerie Van Slagmaat
Galerie Van Slagmaat Leidsestraatweg 36 Woerden

Over Galerie Van Slagmaat

Meer informatie over Galerie Van Slagmaat vindt u in de cultuurmap: Galerie Van Slagmaat
Bezoekadres: Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Contact: Mariëtte van Slagmaat | tel: 06-48729544 | e-mail: mariette@galerievanslagmaat.nl