Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gesine Alkema-Onderwaterwereld en bloemen

ma 19 juni 2017 t/m za 12 augustus 2017

Water en Nederland horen bij elkaar en zijn voor Gesine Alkema-Westphal uit Linschoten steeds nieuwe inspiratiebronnen.

 

In de tearoom ziet u Theehuis Woerden, Boerderij  Terschelling, Onderwaterwereld en bloemen.
In 1994 kreeg Gesine Alkema-Westphal haar eerste les ‘Aquarelleren’ bij Frans van Proosdij uit Waarder en was vanaf dag één verkocht. Zijn aanpak van impressionistisch schilderen past heel goed bij haar. Altijd al waren de Impressionisten haar favorieten.

Gesine bleef bij Frans tot hij vanwege zijn leeftijd (80 jaar) stopte met lesgeven. Bij Frans van Proosdij leerde zij veel over compositie en het schilderen van het object zelf, niet van een foto, wat betekent dat een landschap bij voorkeur buiten wordt geschilderd. De groep ‘Frans’ ging vanaf 2012 zelfstandig verder. In de jaren van schildergroep ‘Frans’ en daarna volgde Gesine verschillende workshops en schildervakanties, allemaal in de techniek van het aquarelleren.

 

In 2012 nam zij deel aan een weekend Schilderen met acryl.

Vanaf 2013 schilder zij ook bij de schilderclub ‘De Wilgenstreek’ in Oudewater, waar je vrij kunt schilderen, maar op één avond ook les kunt krijgen van twee verschillende kunstenaars, op dit moment Marianne van Scharenburg en Theo Beijaard (beiden uit IJsselstein).

 

Sinds de lessen in Oudewater maakt Gesine vooral olieverfschilderijen, maar regelmatig keert zij terug naar haar oude liefde, het schilderen met aquarelverf.

Bij Marianne van Scharenburg volgde zij nog 2 keer een reeks lessen in de techniek van het  ‘Fijnschilderen’, wat zij ook graag wil voorzetten.

 

De onderwerpen van Gesine Alkema-Westphal zijn bloemen, landschappen, paarden en andere dieren, portret en mensfiguren in impressionistische stijl .

Abstract of realistisch schildert Gesine Alkema-Westphal eigenlijk alleen als het gevraagd wordt.
 


Fotoalbum van Gesine Alkema-Onderwaterwereld en bloemen


Locatie

a: algemeen Beeldende kunst
Tearoom bakkerij Versluis, Voorstraat 59-61 Woerden.

Over a: algemeen Beeldende kunst

Meer informatie over a: algemeen Beeldende kunst vindt u in de cultuurmap: a: algemeen Beeldende kunst