Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Exposantie in Galerie Slagmaat (verkoop)

wo 1 maart 2017 t/m vr 30 juni 2017

Te zien bij Galerie Van Slagmaat - verkoopexpositie

  • Ellen Vedder (1966; AKV St. Joost) werkt vanuit tekst en vindt een uitdaging in het samengaan van inhoud en vorm. Ze werkt traditioneel (borduren, beitelen, kantklossen) en met moderne technieken zoals frezen en laseren, in diverse materialen: berken, grenen, linnen en MDF.

In de galerie zijn hartjes tafels en vintage/industriële krukken met teksten te koop. Knuffellijstjes met mooie teksten, een fijne juten boodschappentas met gedicht, beeldige (of was het beeldende?) gedichten, handige notitieboekjes en een betoverende lampion met geborduurd gedicht.
 

  • Geert Lemmers (1948 Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) had voorjaar 2016 een solo expositie van zijn fotografische kunstwerken, fine photo art. Vanwege het succes is zijn werk permanent verkrijgbaar in de galerie, alsmede studies en proefdrukken voor een mooi prijsje.

De creaties van Geert vinden hun oorsprong in de chaotische wereld waarin we leven. Hij monteert foto’s die zijn fascinatie voor de mens laten zien, in al hun schoonheid, onzekerheid en (im)perfectie. Ze tonen zijn interesse in hun binnen- en buitenwereld. De fotomontages worden internationaal gewaardeerd en verkocht.
 
Geert Lemmers

  • De Haagse papierkunstenares Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt unieke receptie- of herdenkingsboeken, met bijpassende dozen die op zichzelf al schitterende stillevens zijn. Imre bindt de boeken met de hand, uit verschillende papiersoorten van dun tot dik. Ze lijmt, stempelt, vouwt en vlecht. Hier en daar rijgt ze als versiering draadjes door pagina’s. Of ze plakt er een velletje bladgoud in. De boeken zijn al pareltjes zónder dat er iets in geschreven wordt.

 
Imre van Buuren

  • Toos van Poppel (1958 Gilze-Rijen; Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch) werkt sinds 1996 als kunstschilder. In 2008 exposeerde zij met haar abstracte schilderijen in de galerie. In 2013 toonde zij daarnaast ook objecten. Recent exposeerde Toos in de Expositieruimte van de galerie met schilderijen, objecten én art prints, die soms weer verwerkt waren in een schilderij. Ondanks haar onderzoekende aard, is Toos haar kleurpalet –aardetinten, grijzen en zandtinten- trouw gebleven, ook in de fotografie. In de galerie zijn artprints in formaat 20 x 20 cm verkrijgbaar.

 
Toos van Poppel

  • Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. Zo ook Marco van der Bij die zijn mooiste gedichten bundelde in ‘Later’. De bundel die uit kwam bij zijn afscheid als stadsdichter van Woerden is ook in de galerie verkrijgbaar.
  • Prachtig vormgegeven fotoboek met ongewoon mooie plekjes in Woerden, naar verluidt ‘de meest gemiddelde stad van Nederland’. Als nieuwe inwoner ging Jasper van den Ham (1978, HKU) met zijn camera op pad om te ontdekken wát dat gemiddelde is en om te onderzoeken of hij zich er kon thuisvoelen. Jasper won met door dit boek de Cultuurprijs Woerden 2015. Gefeliciteerd!


Jasper van den Ham - Schoonheid van het gemiddelde

  • Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia Luijendijk.

Gegrepen door de fotografie, ging Barend op zijn 25e in de Verenigde Staten en Venetië in de leer bij Ansal Adams, Nathan Lions, Duane Michals, JeanLoup Sieff en Christian Vogt. Werk van Barend is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, The International Polariod Collection en La Bibliothèque Nationale Paris.

POËZIE

Cahiers met gedichten van Gerrit Luidinga (1942; president at LIFE itself). Levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn verluchtigd met enkele foto’s van goede vrienden: Hans van Ommeren, Marianne Dams en Bart van Ulden.

Gerrit Luidinga

  • Alex Feenstra (1975; Grafisch Lyceum Amsterdam) heeft een creatieve geest en op zijn tijd rolt daar een product uit. De Woerdenaar laat zich vaak inspireren door urgentie en zo ontwierp hij vorig jaar een hanger ten behoeve van Unicef.

Dit jaar bedacht hij een handige opvouwbare boekenstandaard Paper Pop-up BOOK STAND. Hiermee toon je je lievelingsboek (of fotoalbum, liederenboek, etc.) op je favoriete pagina’s. Niet meer nodig? Vouw plat op tot de volgende keer. Voor boeken van A6-A4, en max 1,5 kg.
  
Alex Feenstra

  • Mo Cornelisse (1965 Enschede; Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken SBB) is een onorthodox keramiste. Ze zoekt de grenzen op van het materiaal en maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om tot vernieuwende producten te komen. Ze maakt porseleinen portretten volgens een uniek proces, met een 3D-print als basis. In de galerie zijn ook Melting vases ‘Black Stripe’ met wit- of geelgouden rand te zien. Hiervoor werd ze geïnspireerd door de smeltende poolkappen.

SIERADEN

  • Roos Arends (goudsmid, Vakschool Schoonhoven; Concept and Brands, AMFI) werkt sinds sinds 2003 als zelfstandig goudsmid. Roos ontwerpt sieraden met een prachtige signatuur: classy, met een moderne twist. Al haar sieraden zijn uniek of worden in kleine oplage vervaardigd. 
    In de galerie zijn onder andere hangers van schelp met zoetwaterparel en oorhangers met edelstenen verkrijgbaar. Blikvangers zijn verder de lange colliers met een verplaatsbaar verbindingsstukje, waardoor diverse draagmogelijkheden ontstaan. Nieuw zijn de smalle aanschuifringetjes met kleine steentjes in allerlei kleuren.
    Roos is zeer regelmatig te gast in de galerie om vrijblijvend advies te geven.
  • Karen Klein (1963, Hilversum) is sinds 2010 zelfstandig edelsmid. Ze presenteert in de galerie een selectie in zilver uit haar moderne sieraadcollectie, die soms verwijst naar art deco. Opvallend is de toepassing van acrylhars en koud-email.
  • Wil je iemand blij maken met een dooie mus? Dat kan nu met deze leuke ketting van Tjalle en Jasper! Aan de ketting hangt namelijk een Dooie Mus in acryl. De ketting wordt geleverd in een leuk klein grafkistje. Kunstzinnig verantwoord.
  • Martijn Homan (1975, Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Breda; Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) werkt sinds 2002 als zelfstandig productvormgever onder de naam labelh. Zijn collectie bestaat onder andere uit unieke en gelimiteerde sieraden en accessoires. Martijn verkent op een speelse manier de psychologische wortels van een product en de interactie tussen sieraad en drager. Dat levert verrassende ontwerpen op! Er zijn weer hartjescolliers in zuurstokkleurtjes met snoepige teksten als SCHATJE en KUS ME !
  • al lange tijd zijn in de galerie sieraden verkrijgbaar van Machteld van Joolingen (1962 Nieuwkoop, Vakschool Schoonhoven, Gerrit Rietveld Academie). Prachtige strakke bloemmotieven, lichtgewicht en uitgevoerd op onorthodoxe wijze. Na een uitvoering in dun staal zijn ze er nu in gepolijst perspex. Letterlijk en figuurlijk schitterend!
  • Marije Geursen (Schoonhoven, Gerrit Rietveld Academie) werkt sinds 1999 als zelfstandig sieraadontwerper. Marije ontwerpt en vervaardigt sieraden in kleine series, waarbij ze naast het sieraad ook de verpakking en vaak de naam betrekt in het concept. Haar ontwerpen zijn internationaal befaamd . In de galerie items uit de serie´I give love` (porseleinen harten met reliëf van Arabische geometrische patronen gecombineerd met typisch Hollandse knipkunst: twee culturen ontmoeten elkaar!) en items uit de serie ‘Bow’ (de strik): het symbool van versiering.
  • Hester Zagt (1967 Waddinxveen, Hogeschool Utrecht) wordt geinspireerd door de Nederlandse cultuur, met name door klederdracht in al haar vormen, zoals sieraden, stoffen en kant. Deze cultuuruiting dreigt tot haar spijt uit te sterven. Daarom wil Hester deze cultuur graag op een andere manier uitdragen. 
    Hester maakt sieraden die een afdruk zijn van de Zeeuwse knop. Hierbij maakt ze gebruik van nieuwe technieken, waarbij ze driedimensionaal ontwerpt met behulp van software. Een gespecialiseerd bedrijf maakt van de 3d-ontwerpen stereolithografiën, die de basis vormen voor de uiteindelijke sieraden.
  • Goudsmid Yael Haller Amsterdam 1982, Vakschool Schoonhoven) maakt unieke sieraden, vaak met een klein grapje of knipoog naar het verleden. In de galerie een bescheiden selectie van haar werk: colliers van zilveren ringen met een zoetwaterparel ‘op een steeltje’. Ze vallen heerlijk nonchalant en zijn geschikt voor elke gelegenheid.
  • Galerie Van Slagmaat heeft een collectie tassen in allerlei soorten en maten. Ze zijn ontworpen door Nederlandse designers en in een beperkte oplage te koop. Kies ook voor een uniek product voor een betaalbare prijs!

    Ontwerpster Mirjam van den Dungen (1973 Eindhoven; Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) staat met haar label VAN Van den Dungen bekend om haar lederen tassen met gewaagd design en verrassende kleurcombinaties, maar weet ze tegelijkertijd een klassieke uitstraling te geven.
    Voorbeelden: Model 45.1 heeft een contrasterend etui dat los gemaakt kan worden. Model 47 heeft twee verschillende hengsels (kleur en lengte, waarvan eentje ook nog eens verstelbaar is) en past dus altijd overal bij. De Midibag is een compact tasje in heerlijke kleur- en textuurvariaties. Beeldige lederen etuitjes voor kleine rommeltjes in je tas. Ze zijn heel ingenieus gemaakt uit het patroon van een schoenzool!

TASSEN

  •   De lederen tassen en portemonnees van Krista's, van tassenontwerpster Krista van Dijk (Sneek 1978, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zijn sober van vorm, ze hebben een karakteristiek kleurgebruik en er is veel aandacht besteed aan de schouderband. Alle items zijn voorzien van veel handige vakken, zodat het fijn ordelijk blijft.
  • NIEUW in de galerie: tassen van Van Alkine. Alkine van der Laan (196x; SVGB en St. Lucas Ambachtelijke tassenopleiding) werkte in 2012 en 2013 mee aan de Pop-Up Stores naast de galerie en toen vielen haar kleurrijke tassen al op. Zij vervaardigt op ambachtelijke wijze tassen en accessoires van mooi leer, gevoerd met natuurlijke materialen en voorzien van functionele vakken. Elke tas is uniek of wordt in een kleine oplage gemaakt. Alkine maakt ook tassen op maat en in opdracht. Dat zijn de betere berichten!een geweldig ontwerp van CIN by Cindy Jeurissen is "Choose Your Strap". De tas zonder hengsels in drie maten en vijf kleuren, die je completeert met een los hengsel naar smaak. Je moet er maar op komen! Bij deze tassen kun je talloze draagbanden kiezen, die de tas steeds een andere uitstraling geven. Een prima investering, want zo kun je één tas voor talloze gelegenheden gebruiken. Of je switcht de hengsels van het ene formaat naar het andere. Of …. tjonge, wat een uitvinding! 
  • Ferry Meewisse, de ontwerper achter Frrry, laat zich inspireren door wiskundige principes en mooie oplossingen en dat zie je terug in zijn ontwerpen. Zijn tassen en portemonnees lijken op het eerste gezicht eenvoudig, de constructie is werkelijk ongekend! De tassen zijn grotendeels met de hand gemaakt en bevatten, zoals al zijn producten, elk een uniek nummer.
  • De ontwerpen van Noor Wentholt volgen de vorm van het lichaam en geven daardoor een hoog draagcomfort. Niet alleen ergonomisch maar ook supermooi!! In de galerie zijn zowel grote als kleinere tassen van Ignoor te verkrijgen, in diverse uitvoeringen. Ook te koop in de galerie: het inmiddels wereldberoemde polstasje van Ignoor dat je met een riempje aan je pols vastmaakt. Je hoeft je tasje niet meer vast te houden: het houdt jou vast!
  •   Pure People Products is een wat vreemde eend in de Woerdense bijt omdat de producten uit Bali komen. Toch is hier sprake van Dutch design: de Nederlandse designer Yvonne de Jong maakt de vertaalslag van het traditionele Balinese ontwerp naar de Europese markt. In de galerie zijn verkrijgbaar It’s (not) a bag no 1 en It’s (not) a bag no 4. Die eerste lijkt op een schortje en bindt je om als je geen tas wilt meenemen. Ideaal op een festival! Verkrijgbaar in parachutezijde en leder. De tweede variant is een opvouwbare tas van parachutezijde die je crossbody draagt, met miraculeus veel ruimte in 7 zakken/vakken.

Locatie

Galerie Van Slagmaat Leidsestraatweg 36 Woerden