Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

DE TUINEN VAN DE ROMEINEN

wo 12 april 2023

De Romeinen waren gek op de natuur. Dat is goed te zien in de vele schilderingen van prachtige tuinen uit de huizen van de rijkste Romeinen. Zo haalden ze de natuur binnen. In hun buitenhuizen namen ze geen genoegen met schilderingen alleen: ze lieten prachtige tuinen aanleggen met bijzondere planten, fonteinen en kanalen. Beroemd zijn de tuinen van de allerrijkste Romeinen rondom Rome.
Uit opgravingen weten we dat deze tuinen vol stonden met kopieën van Griekse beelden.
Veel voorbeelden van Romeinse tuinen zijn teruggevonden in de steden en villa’s, die bedekt zijn door de uitbarsting van de Vesuvius. Op een aantal plekken zijn deze tuinen gereconstrueerd, waardoor we nu een goed idee krijgen van de pracht van deze oude tuinen. Tijdens deze lezing bekijken we de prachtige Romeinse schilderingen van tuinen, we lezen hoe de Romeinen hun tuinen beschrijven en ‘bezoeken’ de reconstructies.

Woensdag 12 april 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Mw. Drs. D. (Diana) de Wild
10:00 - 12:00
Locatie: Het Klooster

 

Drs. D. (Diana) de Wild
Diana de Wild studeerde Klassieke en Egyptische archeologie in Leiden. Zij verzorgt rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden en geeft lezingen en cursussen over thema's uit de Griekse en Egyptische oudheid. Ze vertelt met veel plezier over deze twee onderwerpen. Daarom geeft ze sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen, o.a. bij volksuniversiteiten. Daarnaast begeleidt zij reizen naar het Middellandse Zeegebied.


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Klooster, Wilhelminaweg 77
Woerden


Website: DE TUINEN VAN DE ROMEINEN


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl