Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

BOETSEREN WORKSHOP

za 28 januari 2023

Laat je handen het werk doen en maak even tijd vrij voor jezelf met deze boetseren workshop. Je zult merken dat op het moment dat je handen de klei aanraken, het je ontspannen maakt en even vrij van stress.
Voordat we beginnen wordt het een en ander uitgelegd over klei. Iedereen krijgt vervolgens een stuk klei en je gaat onder begeleiding aan de slag. Het verwerken van hout, veren, takken ect. kunnen verrassend gecombineerd worden met klei. Schroom ook niet om materialen mee te nemen naar de workshop!
Na zo'n twee uur boetseren heeft iedereen zijn kunstwerk gecreëerd. Het is dan tijd om te bespreken hoe het kunstwerk op de sokkel komt te staan zodat er rekening gehouden kan worden met waar de pen moet komen. Je kunstwerk zal daarna drie weken drogen waarna het voor 8 uur de keramiekoven in gaat opstokend tot 950 graden (biscuit stook).
Hierna komt het glazuren. Je kunt hierbij kiezen uit ruim 30 soorten glazuur! Je kunt meerdere kleuren kiezen maar ook gaan voor uni zoals brons of brons-effect voor een rijke uitstraling. Er zijn twee opties. Of je laat het glazuren voor je doen en dat zit het bij de prijs inbegrepen, of je komt er in onderling overleg nog een keer voor terug om het zelf te doen voor €10 extra. Dit laatste neemt ongeveer een uur tijd in beslag.
Vervolgens  worden de werken in de keramiekoven op triangels gezet en wederom gebakken voor 7 uur tot 1060 graden. De werken worden eventueel op een sokkel gezet als ja daarvoor kiest en de kunstwerken kunnen ogehaald worden.
Zo heb je iets kostbaars en origineels voor in je huis als een fijne herinnering van het ruimte maken in je hoofd en hart.

De workshop wordt verzorgd door beeldend kunstenares Heleen van Ulden. Heleen heeft al heel veel mensen een eigen kunstwerk laten maken van keramiek en je kunt haar regelmatig zelf aan het werk zien in House of Arts in de oude paardenstal van de Molen in Woerden!

13.00-15.00 uur, € 65,00.


Locatie

Workshop Factory
Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden


Website: BOETSEREN WORKSHOP


Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu