Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Cursus Avond- en nachtfotografie

di 1 februari 2022

Avond- en nachtfotografie
 

In deze cursus neemt docent Arjan van der Beek je mee in de donkere wereld van de avond- en nachtfotografie. Je leert alle ins en outs van het fotograferen met (zeer) lange sluitertijden in het donker. Wanneer je meedoet aan deze cursus wordt van je verwacht dat je jouw camera goed kent en weet wat diafragma, sluitertijden en ISO-waarden zijn en deze weet in te stellen.
De cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit de theorie waarin de volgende onderwerpen behandeld worden:
Het gebruik van het statief, de instellingen van de camera, de bulb-stand en hoe je de camera op afstand kunt bedienen. Ook het gebruik van filters en het ontstaan en voorkomen van ruis worden belicht. Aan de hand van voorbeelden worden de creatieve mogelijkheden van de avondfotografie in de presentatie getoond.


Het laatste deel van de cursus ga je naar buiten om in het donker met statief en camera de geleerde theorie in de praktijk te brengen, waarbij de docent je hulp biedt en inspeelt op de situatie.... in het donker! Aan het eind van de cursus maak je de mooiste foto's en sta je versteld van de krachtige beelden die je maakt in avond en nacht!


Dinsdag 1 en 8 februari 2022
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 48,00

INSCHRIJVEN

 

Dhr. A.W.O. (Arjan) van der Beek

Mee te brengen door cursist: Spiegelreflex- of systeemcamera met groothoeklens, evt. afstandsbediening. Volle accu en reserve-accu. Pen en papier.    

Arjan van der Beek is een gedreven, zelfstandige fotograaf. Hij fotografeert al ruim 40 jaar, heeft de vakopleiding aan de fotovakschool gevolgd, en fotografeert professioneel met oog voor detail. Op fotografisch vlak gaat hij geen enkele uitdaging uit de weg. Zijn website: www.arjanvanderbeek.com


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
mbo Rijnland Polanerbaan 15 Woerden

Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl