Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vegan cooking: fancy falafel

zo 1 november 2020

Open inschrijving workshop

Veganistisch koken bij de Workshop Factory!

 

Nieuwsgierig naar de veganistische keuken maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan zijn de Cook-a-Ratsja vegan food workshops zeker iets voor jou!

In deze workshop leer je een aantal basisrecepten waarmee je thuis gemakkelijk kunt variëren. Laat je inspireren en verras jezelf, familie, vrienden, collega’s en buren!

 

Tijdens deze workshop leer je de lekkerste falafel maken die we gebruiken om een gezonde en geraffineerde groente bowl te vullen. Natuurlijk toppen we deze af met vers gemaakte hummus. Vooraf maken we zoete aardappelsoep en olijvenbrood.

 

Inschrijven via de Workshop Factory: KLIK HIER

  • Gegeven door: Elvira Meijer
  • Tijdsduur: 3,5 uur 18:00 - 21:30uur
  • Prijs per persoon: € 45,00 (inclusief welkomstdrankje, koffie, thee en de recepten)

De workshop gaat door bij minimaal 6 personen
Als gevolg van de nieuwe voorschriften kunnen we workshops organiseren voor groepen tot maximaal 10 personen. Uiteraard voldoen wij aan alle vereisten van het RIVM en zorgen wij ervoor dat iedereen de workshop op een veilige afstand van elkaar kan volgen. Veilig maar zeker niet minder lekker en gezellig!

 

Deze workshop wordt gegeven door Elvira Meijer van Cook a Ratsja. Dit is wat ze over haar zelf verteld:
Na het zien van een aantal filmpjes over hoe het er aan toe gaat in de voedsel-industrie besloot ik, na 19 jaar vegetariër te zijn geweest, vorig jaar om veganistisch te gaan eten.
Dat betekende opnieuw een zoektocht in de supermarkt, geen tot weinig keuze in reguliere restaurants en aan vrienden en kennissen moeten uitleggen wat je nou wel en niet eet. Ik had het gevoel weer 20 jaar terug in de tijd te gaan.

Ik heb ook niet altijd tijd om uren in de keuken te staan, maar ik wil wél lekker en gezond eten. (Ook met veganistisch eten kun je behoorlijk ongezond eten….) Tijdens mij workshops wil ik mensen graag laten ervaren dat het maken van een gezonde plantaardige maaltijd of gerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en/of veel tijd hoeft te kosten.

Omdat veel mensen in mijn omgeving toch wel nieuwsgierig zijn naar wat ik dan wél eet, kwam ik op het idee vegan kookworkshops te geven. Met deze workshops hoop ik mensen te inspireren die:
– net veganistisch zijn gaan eten of minder dierlijke producten willen nuttigen
– willen koken voor veganistische gasten
– hun horizon willen verbreden
Een groot deel van de groentes verbouw ik zelf in een biologische kas. Zo weet ik wat ik eet. Waar mogelijk gebruik ik deze producten voor de workshops.

Zondag 1 november
Workshop_Fancy_Falafel-3


Locatie

Workshop Factory
Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden

Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu