Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Landschap schilderen

ma 28 oktober 2019 t/m vr 20 december 2019

Hoe ziet jouw landschap er uit?
Met alle inspiratie die je opdoet in deze cursus, krijg je vanzelf zin om je eigen landschap te gaan maken. Je kunt kiezen wat je wil. Een berglandschap, weilanden met boerderijtjes of een vergezicht. Misschien heb je nog een foto van een landschap toen je op reis was. Zoek maar vast op wat jou aanspreekt.
In het begin van de cursus kijk je veel naar voorbeelden van Cézanne en andere bekende, of minder bekende, kunstenaars. Wat voor een ideeën hadden zij, welke techniek(en) gebruikten ze en hoe werkten ze met kleur.


Je krijgt opdrachten waarmee je uitprobeert hoe je op verschillende manieren een landschap kunt schilderen. Dat kan heel precies met alle blaadjes aan de bomen, maar abstracter, in grotere vormen, kan ook. Bob Ross was natuurlijk een goeie, hij schilderde veel ‘happy accidents’ die erg goed uitpakten. Als dat bij jou niet zo is, maakt dat helemaal niet uit. Niet alles wat je maakt hoeft goed en mooi te worden. Het gaat er om dat je de mogelijkheden ontdekt en een manier vind die bij jou past. Dan is schilderen het allerleukst!


Thema Landschap  –  8 weken van 28 oktober tot 20 december 2019  –  € 208,00  

 

Inschrijven


Locatie

SchilderlaB, het
Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen

Over SchilderlaB, het

Meer informatie over SchilderlaB, het vindt u in de cultuurmap: SchilderlaB, het
Bezoekadres: Dorpshuis Harmelen Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen