Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Werelderfgoed bouwwerken Gaudi

wo 20 februari 2019

De zeven werelderfgoed bouwwerken van Antoni Gaudi

Deze lezing laat je Gaudí beter leren kennen. Hij is bekend geworden om zijn organische architectuur in de stijl van het Catalaans modernisme (art nouveau/jugendstil) en was daarin volstrekt uniek. Duidelijk wordt hoe de natuur invloed had op zijn werk en hoe hij gebruik maakte van ingenieuze en gewaagde bouwconstructies. De zeven bouwwerken geven een goed beeld van de ontwikkeling in zijn stijl tijdens de bijna 50-jarige carrière als architect. Hij verongelukte in 1926 toen hij nog uitsluitend werkte aan de Sagrada Familia, zijn magnum opus. Daarnaast komen aan bod: Casa Vicens, Palau Güell, Cripta Colònia Güell, Park Güell, Casa Batlló en Casa Milà / La Pedrera.

 

De presentatie is in de vorm van een audiovisuele (beamer) show. Mondelinge toelichtingen worden gevolgd door een show van fraaie foto's en mooie muziek.

 

 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50

H.W.M (Henk) Butink
"Henk is op z'n twaalfde begonnen met fotograferen en doet dat inmiddels zestig jaar. Samen met zijn vrouw reist hij regelmatig. Dit levert genoeg materiaal op voor zijn hobby: het maken en presenteren van series. Meer informatie: http://www.butink.nl/av-show-antoni-gaudi"
 


Locatie

Volksuniversiteit Woerden
mbo Rijnland Polanerbaan 15 3447 GN Woerden

Over Volksuniversiteit Woerden

Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden