Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Langs de Zijderoute

wo 13 februari 2019

Langs de Zijderoute

Tijdens deze lezing reis je via prachtige beelden en muziek langs de zijderoute en ontdek je een belangrijk stuk Aziatische geschiedenis.
Centraal Azië of "Turkistan" strekte zich uit van de Kaspische Zee tot Mongolië in het noorden van de Siberische bossen tot aan het zuiden met het Tibetaanse Plateau en de Hindu Kush. Het huidige westelijk deel bestaat nu uit de vijf voormalige Sovjetrepublieken: Kazakstan, Oezbekistan, Kirgizstan, Tadzjikistan en Turkmenistan.

Het oostelijk gedeelte ligt in China binnen de provincie Xinjiang met zijn beroemde karavaanstad Kashgar. Daartussen is nu een grens die deze gebieden splitst in west en oost.
Centraal Azië werd bekend als de Zijderoute en in de tweede eeuw voor Christus ontstond hier de eerste handel tussen oost en west en vice versa. Dit bracht welvaart, kennis en zorgde voor de verspreiding van onder andere de Islam, het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Toen de zeeweg naar India werd gevonden was het gedaan met deze handelsroute.

lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,50


R.T. (René) Moorman
René Moorman reist al meer dan 20 jaar door West- en Centraal Azië langs de Zijderoute. Hij neemt reizigers mee door dit deel van de wereld. Tijdens zijn lezing wil hij graag zijn passie met ons delen voor dit deel van Azië.
 


Locatie

Volksuniversiteit Woerden
mbo Rijnland Polanerbaan 15 3447 GN Woerden

Over Volksuniversiteit Woerden

Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden