Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Schilderij van je leven!

za 12 januari 2019 t/m za 12 januari 2019

Schilderworkshop: “Het schilderij van je Leven”

Herken je dat; het gevoel dat er niet genoeg uren in je dag zitten? Of krijg je bij een bepaalde activiteit in je leven dat geïrriteerde, knagende gevoel dat je er wéér teveel tijd aan kwijt bent? Spijt het je dat je op een ander vlak juist (wéér) tijd tekort komt?

Schilder jouw leven zoals het er op dit moment uit ziet. Dan zie je in één oogopslag waar het knelt. vervolgens kun je concrete stappen gaan ondernemen om een nieuwe balans te vinden.

De eerste 3 stappen zet je in het atelier van de Workshop Factory, de 2 vervolgstappen kun je (eventueel) thuis doen.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in hoe jij je leven hebt vormgegeven tot nu toe. En of je daar wel tevreden mee bent. Je krijgt meteen helder in waar het eventueel knelt en je kunt stappen gaan zetten in wat je anders zou willen gaan doen. Heel concrete!

Je krijgt de opdracht om ongeveer 12  items in je leven die voor jou belangrijk zijn, te benoemen; werk, gezin, sport, hobby’s, etc.  Hoe meer aandacht en tijd je hieraan besteed, hoe groter het vlak. Geef de items daarna de kleuren die er voor jouw gevoel bij horen.

Daarna neem je een vel schetspapier. Verdeel hier de vlakken  in een compositie die voor jou klopt. Maak eventueel meerdere schetsen. Eén vlak is voor iedereen gelijk; de slaap! Een derde van je schilderij.

Ben je tevreden over jouw compositie? Breng hem dan met houtskool of potlood over op je schilderdoek. Schilder de kleurvlakken met acrylverf.

Onderzoek na minimaal 1 nacht, welke vlakken je anders had willen invullen. Doe dit dan alsnog; vul de vlakken aan naar eigen inzicht, wens of verlangen.

Geef je schilderij een mooie plek in huis zodat je er vaak naar kunt kijken.

Kijk na 6 maanden nog eens opnieuw heel bewust naar je schilderij en stel jezelf eventueel de volgende (biografische) vragen; Klopt deze tijdsbesteding voor mij? Waar is mijn levensruimte en wat voedt mij?

Inschrijven via de Workshop Factory: www.workshopfactory.nu

Duur: 2,5 uur
Minimaal aantal deelnemers: 6
Kosten: 45,00 p.p
Inbegrepen: alle materialen, koffie en thee en wat lekkers

 

De workshop wordt gegeven door Wike de Klerk. Dit is wat Wike over zichzelf zegt:

Tekenen en schilderen heb ik sinds mijn kindertijd altijd gedaan en nog vind ik het heerlijk om te doen. In 2003 ben ik een opleiding gaan volgen in hoe ik de kunsten als medicijn in kan zetten bij allerlei lichamelijke en psychische aandoeningen. Sinds 2007 ben ik afgestudeerd en werkzaam als vaktherapeut beeldend in een eigen praktijk. Daar werk ik met mensen met kanker aan het versterken van hun draag- en veerkracht m.b.v. kunst. Het biedt houvast in het omgaan met alles wat zij meemaken tijdens hun ziekzijn en daarna.

Daarnaast vind ik het leuk om creatieve workshops aan te bieden op de grens van leuk en ontspannen bezig zijn en persoonlijke ontwikkeling. Het plezier dat ik zélf beleef aan tekenen en schilderen, geef ik graag door. Ik vind het ook altijd bijzonder én een voorrecht om te zien wat mensen zelf beleven en ontdekken tijdens het maken van kunst. Daar word ik erg blij van!

Wike heeft haar eigen website: www.lodur.nl


Locatie

Workshop Factory
Touwslagersweg 12A/11
Woerden


Website: Schilderij van je leven!


Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu