Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Tussen kunst, kitsch en antiek

do 17 mei 2018

Heb je altijd al willen weten wat een taxateur voor kunst en antiek precies doet? Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in de wereld van kunst, antiek en kitsch. Ook kun je een beperkt aantal kunstvoorwerpen, sieraden en antiek laten taxeren.

 

Mevrouw Edel Steengracht van Oostcapelle hanteert als ervaren kunsthistorica en Gecertificeerd Register Taxateur twee waardes voor kunst en antiek: de waarde in het economisch verkeer en de vervangingswaarde van het goed.


Maar wanneer wordt eigenlijk welke waardebepaling precies gehanteerd? En hoe word je eigenlijk taxateur voor kunst & antiek? Tijdens de lezing licht zij een en ander toe en ze geeft voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk. Zo wordt duidelijk wat kunst is en wat kitsch is. En wat echt antiek is. Maar ook legt zij uit hoe het op een (fysieke) veiling in zijn werk gaat. Zodat je weet waar je aan moet denken als je een goed en verantwoord bod wilt doen!Na afloop van de lezing is er gelegenheid om een aantal kunstvoorwerpen, sieraden en antiek te laten beoordelen. Gezien de beperkte tijd is dit niet mogelijk voor hele collecties sieraden of schilderijen.
 

Meer informatie:

  • Cursuscode: MEM0299W Deze activiteit is gepland, u kunt zich hier inschrijven.
  • van 19:30 uur tot 22:30 uur
  • Prijs: € 12,50
  • Docente: Mw. E. (Edel) Steengracht-van Oostcapelle

 

Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om jouw kunstvoorwerpen, sieraden en antiek te laten taxeren/beoordelen. Gezien de beperkte tijd: Liever niet een hele collectie sieraden of schilderijen.
 


Locatie

Volksuniversiteit Woerden
MBO Rijnland/ID college, Polanerbaan 15 3447 GN Woerden

Over Volksuniversiteit Woerden

Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden