Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vrije Poëzie Schrijven

wo 21 maart 2018 t/m wo 11 april 2018

Driedelige workshop door Petra Bakker

 

Op de woensdagen 21 maart, 28 maart en 11 april vindt van 10.00 tot 12.00 uur in Inloophuis ‘Leven met kanker’ een driedelige workshop plaats onder bezielende leiding van de Woerdense dichteres Petra bakker. Zij laat de deelnemers kennismaken met poëzie. “Wat is het voor jou, wat als je het leest, wat als je het schrijft, waar houd je van?” Ze nodigt de deelnemers op verschillende manieren uit om poëzie te schrijven, dit voor te lezen en te delen met anderen. “Voor sommigen is dat een hele stap, dapper.” Petra laat de deelnemers op een leuke manier feedback ontvangen op wat is geschreven. “Alleen opbouwend commentaar, het is het gedicht van de schrijver en dat blijft het.”

 

De in Amsterdam geboren Petra Bakker is getogen in Woerden en voorzitter van de DichtersGroep Woerden. Ze bracht twee bundels uit. ‘Zoenen?’ is een coproductie met Willem Jacobs. ‘Sporen van jouw vingertoppen’ is een ‘Dichtdoos’ met CD waarop Herwin Brillemans de voorgedragen gedichten muzikaal begeleidt, speciaal hiervoor gecomponeerd. Petra combineert en zoekt de verbinding met andere kunstvormen zoals muziek en beeldende kunst en vindt haar inspiratie soms ook in doodgewone, schijnbaar alledaagse dingen, of onnavolgbare dingen uit de wereld om haar heen.

 

Petra gebruikt taal vaak om dingen begrijpelijk te maken voor zichzelf. “De gedachte dat iemand door poëzie te schrijven iets kan uitdrukken dat anders ongezegd, onzichtbaar of onleesbaar blijft, maakt mij heel blij. Dat is kunst met een grote K. En kunst heeft een helende aard.” Ze zou het helemaal mooi vinden als er uit deze driedelige workshop een bescheiden, maar daarom niet minder fantastische mini-bundel tot stand kan komen.

 

Dichten is een groeiproces en bestaat daarom uit drie bijeenkomsten.

Aanmelden kan per telefoon: 0348-447643 / 06-14004496,

per email: info@inloophuislevenmetkanker.nl

of in het Inloophuis: openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl.

 


Locatie

Inloophuis 'Leven met kanker'
Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12 Woerden

Over Inloophuis 'Leven met kanker'

Meer informatie over Inloophuis 'Leven met kanker' vindt u in de cultuurmap: Inloophuis 'Leven met kanker'
Bezoekadres: Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden
Contact: tel: 06 - 1400 4496 | e-mail: inloophuislevenmetkanker@xs4all.nl