Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Presenteren met theatertechnieken

vr 19 januari 2018


Cursus omschrijving

Met behulp van technieken die worden gebruikt in het theater op een andere manier kijken naar hoe jij je presenteert. Hoe kun je authentiek blijven en krachtig overkomen?

 

Hoe ga je om met je stem en lichaamstaal? Theaterdocent Jimmy Plooij geeft je tips & trics om beter te kunnen presenteren. De cursus is interessant voor beginners, maar ook voor gevorderden. Dat komt door de bijzondere insteek. Theater is presenteren vanuit een alsof situatie.

 

Je leert als acteur en theatermaker technieken om een publiek te bespelen en mee te nemen naar een andere ‘wereld’. In een niet theatrale context is het bij presenteren belangrijk om echt contact te maken met de toehoorder en jouw boodschap vanuit een heldere doelstelling over te brengen.

 

De docent probeert met de cursisten een brug te slaan tussen de wetten van het theater en datgene wat er komt kijken bij het presenteren van jezelf en jouw boodschap. Dat kan een lunchlezing zijn, het geven van een rondleiding, maar ook een verhaal voor kinderen. Belangrijk is authenticiteit en vrijheid. Kortom, op ontspannen en creatieve wijze presenteren. Met jezelf als instrument.

 

Theateroefeningen, ‘pitches’ en proeves van presentaties zullen elkaar in de lessen afwisselen.
Omdat we werken in een groep leer je veel van het kijken naar anderen en van het feit dan anderen kijken naar jou. Positieve en opbouwende feedback maakt dat je straks zekerder voor je groep toehoorders staat.

 

Lesdag  Vrijdag
Lestijd  20.45-22.15 uur
Start  19 januari 2018
Aantal lessen  5
Leeftijd  Volwassenen

 


Locatie

Klooster | Kunstencentrum
Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden

Over Klooster | Kunstencentrum

Meer informatie over Klooster | Kunstencentrum vindt u in de cultuurmap: Klooster | Kunstencentrum
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 42 30 66 | e-mail: info@kloosterwoerden.nl