Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstbus 2 Muiden en Hilversum

do 16 november 2023

KUNSTBUS 2 MUIDEN EN HILVERSUM
Kunstbus 2 Muiden en Hilversum
Waar de Vecht uitmondt in de voormalige Zuiderzee ligt al ruim 700 jaar een stoer kasteel: het Muiderslot.
Een Bommelsteinachtig bouwwerk, omringd door een echte slotgracht. Het werd gebouwd door graaf Floris V in 1285 en kent een roerige geschiedenis waarin het dan weer wordt bewoond, als bolwerk gebruikt, bezet, gesloopt, herbouwd en opgeknapt. Het is het mooiste en best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland. Vandaag bezoeken we ’s morgens het Muiderslot. We worden ontvangen met een kopje koffie en krijgen aansluitend een rondleiding.
Het Muiderslot is gebouwd om voor de vijand zo ontoegankelijk mogelijk te zijn. Het kasteel heeft geen lift, maar wel veel trappen. Bezoekers in een rolstoel hebben gratis entree omdat zij alleen de buitenzijde van het kasteel en de tuinen kunnen bekijken. Wanneer iemand (bv. met rollator) kan traplopen, dan is het mogelijk om via een korte route in ieder geval op de eerste etage de museumzalen te zien. Je kunt hierover op de dag zelf altijd even overleggen met de gids.
We lunchen op eigen gelegenheid in het kasteel of in het stadje Muiden op loopafstand van het kasteel en vertrekken daarna naar Hilversum naar Beeld en Geluid. Het onlangs heropende Mediamuseum is gevestigd in het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. We krijgen een rondleiding en gaan op ontdekkingstocht en genieten van spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van de mediahistorische collectie. Tijdens je museumbezoek leer je wat je met media doet en wat media bewust en onbewust met je doen. Het museum is zeer interactief.
De prijs is inclusief rondleidingen en kopje koffie in het Muiderslot. De kosten voor de entree van het Muiderslot zijn €17,50 p.p. Met Museumkaart of Vip-kaart gratis. De kosten voor de entree van Beeld en Geluid zijn €12,50 p.p. Met Museumkaart of VIP-kaart gratis. De Rembrandtkaart is bij beide musea niet geldig. Programma- en prijswijzigingen voorbehouden.

1 excursie van 8 uur Toon details
1: donderdag 16 nov 2023 - 09:00 – Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden
Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden Toon adres-info
€ 44,00
Startdatum
donderdag 16 november 2023 - 09:00


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Woerden


Website: Kunstbus 2 Muiden en Hilversum


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl